keresés menü

A kiságy legfontosabb kiegészítői

A baba születésétől kezdve hosszú éveken át lesz fontos kiegészítője az otthonunknak a babaágy. Mivel a pici sok időt tölt el itt, fontos, hogy kényelmesen és egészségesen rendezzük be a számára. Legyen kellően merev a matrac, és legyen kellemesen meleg helyen az ágy.

Az sem mindegy, hogy milyen textilkellékekkel szereljük fel gyermekünk fekhelyét. Egyrészt fontos, hogy milyen összetevőkből készülnek a babaholmik. Másrészt a funkcióiknak is jelentősége van. Számos praktikus és nagyon hasznos textilkiegészítő áll a szülők rendelkezésére.

Kemény matrac, egészséges gerinc

Miután a kiságyat egy szélvédett, nyugodt szegletben helyeztük el a lakásunkban, szükségünk lesz egy kellően kemény matracra. Talán azt gondolnánk, hogy a babák számára a pihe-puha fekhely a megfelelő, de a matracot illetően ez nem igaz.

Az újszülöttek izmai fejletlenek, nagyon gyengék, nem képesek megtartani a gerincoszlopukat. Amikor kézben tartjuk, tehermentesítjük ugyan a hátizmokat. Azonban a babamatracnak is meg kell tennie ugyanezt. Stabil és egészséges tartást kell adnia az újszülöttek egész testének a megfelelő fejlődés érdekében.

Hálózsák a nyugtalan éjszakák ellen 

Miután gondosan kiválasztottuk csemeténk számára a matracot, következhet az ágynemű. Akármilyen szép és meleg babatakarót vásárolunk a gyermekünknek, gyakran kibújnak alóla éjjel. Nem kell hűvösnek lennie a babaszobának, hogy takaró nélkül a picik fázzanak és felsírjanak.

A hálózsákból azonban nem tudnak kibújni a babák, a textil egész éjjel körülöleli őket. Az alul vagy oldalt, esetleg mindkét helyen rögzített babahálózsák stabilan rajta marad a legmozgékonyabb gyermeken is. Így nem kell attól tartanunk, hogy kitakarózik és megfázik a csemeténk.

Tipegő hálózsák a nagyobbak kényelméért

Az igazán praktikus tipegő hálózsákok azoknak a gyerekeknek is meleget adnak éjjelente, akik már állni, járni is tudnak. Ők ugyanis a hagyományos hálózsákot már kényelmetlennek találhatják. Abba beleakadhat a lábuk, és korlátozhatja őket a mozgásban.

A tipegő hálózsákból viszont kényelmesen kibújtathatják a lábfejeiket. Így a zsák ugyanúgy melegíti az egész testüket, amíg pihennek, viszont a lábaik szabadon mozoghatnak. Ráadásul a változatos béléseknek hála egész évben hordhatják.

Bababarát textilek az egészségért

A textiltermékek, amelyeket a gyermekünknek vásárolunk, közvetlenül érintkeznek a kisbabánk bőrével. Így van ez a ruhácskákkal, a textilpelenkákkal és bizony az ágyneműkkel is. Épp ezért nagyon fontos, hogy csak megbízható forrásból, tanusítvánnyal ellátott babatextileket vásároljunk.

A Babaágynemű bolt webáruház termékei jelzéssel ellátott babatextilek, így garantált, hogy nem érintkeztek káros kemikáliákkal. Ezek ugyanis azok a kezelőszerek, amelyek a kisbabák bőrén irritációt okozhatnak. Épp ezért mindig olvassuk el a termékek címkéjét. Az ÖKO-TEX felirat jelzi számunkra, hogy bababarát anyaggal van dolgunk.

(Szponzorált tartalom)