keresés menü

A kerti sütésnek mindig szezonja van

A kerti összejövetelek csúcsszezonja a nyár, azonban egyre többen ünneplik az első melegebb tavaszi napokat is kerti sütögetéssel, illetve az őszi szezonban is sokan hódolnak ennek a szenvedélyüknek, hiszen a tűz melege ekkor még inkább élvezhető.

Szívesen töltjük az időnket számunkra kedves emberek társaságában, aminek hangulatát tovább fokozza, ha közösen sütünk-főzünk vagy legalább nagy beszélgetések közepette együtt étkezünk. Ha mindezt a szabadban élvezhetjük, az a legjobb, ami történhet velünk. Számtalan hasznos kerti kiegészítő áll ma a rendelkezésünkre, hogy a szabadtéri sütögetést minél hosszabb ideig, a hidegebb hónapokban is élvezhessük.

Együtt enni jó

A közös étkezéseknek megvan a varázsa, a legegyszerűbb falat is jobban esik, ha társaságban költhetjük el, ezért olyan kedveltek a kerti partik, sütős-főzős összejövetelek akár családi, baráti, akár céges társaságban. A Kerti Bútor Webáruház kemencéi egyedi hangulatot varázsolnak akár kisebb teraszokra is, és nemcsak sütésre, hanem melegedésre, hangulatvilágításként is.

A sütés a húskészítés ősi módja, amely manapság is nagyon népszerű, köszönhetően sajátos hangulatának és a sültek zamatának, valamint annak, hogy összehozza a társaságot, legyen az családi vagy baráti, esetleg nagyobb rendezvény. Süthetünk a teraszon, a kertben, de akár egy kirándulás alkalmával a természetben, piknik alkalmával a parkban.

A kerti partik nemcsak a résztvevőknek jelentenek jó szórakozást, hanem a házigazdáknak is, amennyiben a sütésre alkalmas hely jól felszerelt, és az előkészítéstől a tálalásig mindennek megvan a helye. Így a szakácsnak nem kell a házban töltenie az estét, hanem körégyűlhet a társaság.

A kültér komfortja nem elhanyagolható

Ahhoz, hogy a jó idő beköszöntével minél több időt tölthessünk a szabadban, a terasznak közel olyan komforttal kell rendelkeznie, mint a lakásunknak. A kényelmes kerti bútoroknak kiemelt szerep jut, de a különféle kiegészítők révén otthonunk stílusához igazodva rendezhetjük be a teraszt. 

Érdemes gondozásmentes kültéri bútorokat választani, a legjobb és kevésbé költséges megoldás a műanyag, de az alumínium bútorok is tökéletesen megfelelnek, bár ezek stílusukban inkább a minimál terekbe illenek. A műanyagok azért is kedvezőbbek, mert kis súlyuk miatt könnyebben mobilizálhatók, így gyorsabban átrendezhető a terasz, amennyiben más célra használnánk. 

Praktikus kerti sütők és kemencék

Kültéri sütőeszközt építhetünk mi magunk is, azonban gyorsabb és egyszerűbb megoldás, ha a kész kerti sütőkből választunk. Ezek összeszerelése, telepítése gyerekjáték, és akár már aznap is fogadhatunk vendégeket sütögetésre. 

Többféle stílusú, sütésmódú és méretű eszköz közül választhatunk ízlésünk, kertünk, berendezéseink stílusa szerint. Kaphatóak csak természetes anyagokból készülő égetett agyagkemencék, amelyek minden stílushoz illenek, hangulatosak, különlegesek. Vásárolhatunk kerti pizzasütő kemencéket is, amennyiben saját készítésű pizzával kínálnánk vendégeinket.

(Szponzorált tartalom)