keresés menü

A kerti grillezés nélkülözhetetlen kellékei

Akik rendelkeznek kisebb vagy nagyobb kerttel vagy akár csak egy jól benövényesített erkéllyel, egyetértenek abban, hogy a kertnek, a természetnek milyen üdítő ereje van!

Egy kertben elvonulhatunk pihenni, töltődni, zenét hallgatni, de ott van a kert legfőbb vonzereje, a gyümölcs- és zöldségtermesztés lehetősége. És a munka végeztével nincs annál jobb, mint mikor családi vagy baráti körben tudunk bográcsozni, grillezni vagy szalonnát sütni és közben jókat nevetni!

Ismét együtt a barátokkal!

Az idei év nyara remélhetőleg már engedi, hogy újra találkozzunk távolabb élő rokonainkkal. és együtt lehessünk barátainkkal. Egy kerti grillezés nagyszerű alkalom arra, hogy feloldódjon a hangulat, az arcokra ismét derű és békesség kerüljön. Ha megvan a jó társaság, végre hosszasan süt a nap és a menüt is kitaláltuk, már csak a grillezéshez szükséges megfelelő eszközök beszerzése van hátra.

Lényegében két csoportra oszthatjuk a grillsütőket, gázt illetve faszenet felhasználókra. Mindkettő tökéletes választás lehet, mindegyiknek vannak előnyei, azonban mérlegelni kell, hogy mely funkciók azok, amelyek számunkra a legideálisabbak egy kerti sütögetés alkalmával.

A faszenes grillsütő jellemzői

Ha a faszenes grillsütőre esik a választásunk, akkor tisztában kell lennünk azzal, hogy nemcsak magát a grillsütőt kell megvásárolnunk, hanem a hozzá tartozó kiegészítőket is. Kell vennünk még faszenet, gyújtóst vagy égésgyorsítót. Ha valaki először próbálkozik a kerti sütögetéssel, akkor előfordulhat, hogy többszöri begyújtása lesz csak sikeres, de nem szabad feladni.

A barátokat, családtagokat is bevonhatjuk a tűzgyújtásba, lehet, hogy lesz valakinek olyan tippje, amit érdemes kipróbálni. A grillezés összehozza a rég nem látott családot, barátokat, hiszen már a grillsütő, az alapanyagok előkészítése is egy különleges élményt jelent mindenki számára.

A faszenes grillsütő mindenképpen olcsóbb árkategóriát képvisel, mint a gázos változata. Egyszerű a szállítása, könnyű elpakolni, elfér akár egy csomagtartóban is. Működéséhez nincs szükség sem gázra, sem elektromos áramra. És végül, de nem utolsósorban a szénen sült zöldségek és húsételek füstös illata és ízvilága felejthetetlen élvezetet nyújt.

A gázzal működő grillsütő ismérvei

Azok, akik számára a kényelem van mindenekelőtt, mindenképpen gázos grillsütőt vásároljanak. Igaz ugyan, hogy ezek az eszközök drágábbak, de cserébe nem kell sokáig bajlódni a begyújtással, időt és energiát spórolhatunk meg velük.

Ha nagyobb gázos grillsütőt választunk, az egész család számára néhány pillanat alatt elkészülnek a finom ételek. A kezelésük egyszerűbb, és az optimális hőfok elérését is könnyebben tudjuk szabályozni. A gázzal működő grillsütő azok számára is a legjobb választás, akik nem szeretik a füstszagot.

A Bonus Shop oldalán mindkét típushoz találsz kedvedre valót. A cég számos kiegészítőt kínál, evőeszköz grillszetteket, tisztítókeféket és a rossz időre is gondolva különféle ponyvákat. Látogass el az oldalukra!

(Szponzorált tartalom)