keresés menü

A gondos karikagyűrű-választás

Aki esküvőre adja a fejét, az tisztában van azzal, hogy a szertartás és a házasság legfontosabb eleme a karikagyűrű. Ez az, amivel az örökké tartó hűséget és szerelmet szimbolizáljuk, hiszen a kör végtelensége pontosan erre utal. De vajon hogyan válasszuk ki ezt a nélkülözhetetlen ékszert?

Alaposan nézzünk körül

Míg korábban a párok jellemzően ékszerészetekben kutattak a megfelelő gyűrű után, addig manapság már leginkább az interneten böngésznek. Persze mindenkinek más a praktikus, így bárhol megtalálhatjuk a számunkra megfelelőt. Mindenképp azt javasoljuk, hogy első lépésként döntsük el, hogy melyik stílus áll hozzánk a legközelebb, és abba az irányba induljunk. Nagyon fontos, hogy a pár tagjai között legyen egyetértés, és ne csak az egyik fél kívánalmai valósuljanak meg. A karikagyuru.hu webáruházban ékszerek egész tárháza vár, a szolidabb daraboktól kezdve egészen az extravagáns karikagyűrűkig.

Régen nagy divat volt, hogy a férj és a feleség gyűrűje teljesen egyforma volt. Manapság ez már nem kötelező, így elegendő, ha csak főbb vonalaikban egyeznek meg. Míg a férfiak a szolidabb, letisztult gyűrűket kedvelik, addig a hölgyek előszeretettel tetetnek bele köveket. Ma már a gyűrű szélességében sincs semmilyen megkötés, ám nem árt szem előtt tartani azt sem, hogy a hosszú, vékonyabb ujjakra nyugodtan húzhatunk szélesebb karikagyűrűt, míg a rövidebb ujjakon a vékony darabok mutatnak jól.

Ha már szóba kerültek a kövek, így azok mellett sem mehetünk el. Az, hogy kerül-e a karikagyűrűbe kő, minden esetben szubjektív döntés, ahogy az is, hogy az éppen gyémánt vagy épp cirkónia, esetleg Swarovski kristály. Sőt, akár színes köveket is választhatunk.

További szempontok

Karikagyűrűk esetében nagyon fontos momentum az alapanyag. Ez jellemzően arany, melynek jelenleg három árnyalatát is előszeretettel választják a párok. A hagyományos sárgaarany mellett egyre nagyobb jelentőséget kap a fehérarany, valamint a rózsaarany is. Sokan állítják, hogy allergiásak az aranyra, pedig ez óriási tévedés. Ékszerek esetén nem a nemesfémre jelentkezik allergiás reakció, hanem az ötvözőanyagra. Ez vörösarany esetében a vörösréz, míg fehérarany esetében általában a nikkel. Amennyiben a pár egyik tagja érzékeny rá, akkor a legjobb választás a palládium, mivel az nem allergizál. 

A karikagyűrű felülete lehet matt, fényes, vésett vagy épp szálhúzott. Ezek mindegyike nagyon igényes választás, sőt ha valakinek több is tetszik, akár kombinálni is lehetséges a kiválasztottakat. Ma már nemcsak a hagyományos domború karikagyűrűk a divatosak, hanem egyre inkább jelennek meg a geometrikus formák is, mint a háromszög vagy épp a négyzet. 

Azok körében, akik soha életükben nem hordtak ékszereket, jellemzően az a tévhit terjed, hogy nem lehet megszokni a karikagyűrű viselését. Ha kényelmes ékszert választottunk, akkor nagyjából egy hét után észre se veszi az ember, hogy az ujján van. Persze ehhez az szükséges, hogy jó, domború legyen a belső felülete, azaz igényes helyen készüljön a karika.

(Szponzorált tartalom)