keresés menü

A fürdőszoba felújításának gyakori buktatói

Természetesen amikor belefogunk egy alapos fürdőszoba-felújításba, akkor mindenféle terveket szövögetünk, szerezzük innen-onnan az inspirációt, ötletelünk, hogy aztán már kész álmokkal menjünk a barkácsáruházakba vagy a különféle szanitereket, bútorokat, burkolatot vagy épp textíliákat árusító webáruházakba.

Ám sajnos gyakran esnek az otthonteremtők abba a hibába, hogy bár külön-külön minden ragyogóan mutat, együtt mégsem érik el a kívánt hatást, sőt épp az ellenkezője történik: bántó diszharmónia lesz a fáradozásunk eredménye. Hogy ez veled ne fordulhasson elő, tarts velünk, olvasd el mai írásunkat!

Első a biztonság!

Amikor a fürdőszoba kerül szóba, mindenkinek eszébe jut, hogy az az egyik legnagyobb veszélyforrás az otthonunkban, hiszen az otthoni balesetek java része ebben a helyiségben történik. Ezt tudod némiképp kivédeni, ha az UDOOR fürdőkádajtó kádajtója mellett teszed le a voksod.

Amellett persze, hogy akrobatikus mozdulatok nélkül be- és kiszállhatsz a kádból, arra sem árt odafigyelni, hogy ne zsúfold mindennel tele a fürdőszobádat, hagyj egy sávot mindenképp, ahol kényelmesen és biztonsággal tudsz járni-kelni.

A túlontúl teletömött helyiség a balesetek melegágya, hiszen egy kisebb csúszás esetén is ráeshetsz valamire, vagy épp beütheted a fejedet, éppen ezért fontold meg alaposan, mi az, amire szükséged van ott és mi az, amire nincs.

De ne feledkezz meg a stílusról sem!

Persze a szaniterek és a biztonság eltörpül az izgalom mellett, amelyet a burkolatok kiválasztása okoz, hiszen ott a színekkel való játék igazán érdekfeszítő tevékenységnek ígérkezik minden esetben. Ahhoz azonban, hogy jól tudj választani, érdemes néhány szabályt betartani. A könnyebbség kedvéért hoztunk neked egy összefoglalót!

  • Fontos, hogy a fürdőszoba illeszkedjen a lakás összképéhez, tehát egy mediterrán hangulatú otthonba ne akarj minimalista fürdőszobát.
  • Döntsd el, hogy több színnel vagy egy szín különböző árnyalataival szeretnél-e dolgozni.
  • Ahhoz, hogy jól tudj választani, használj színkört. A színkör mutatja meg neked az alapszíneket, vagyis az elsődleges színeket, valamint a belőlük kikeverhető másodlagos színeket. Az egymás alatti és az egymással szembeni színsorok lesznek azok, amelyek tökéletesen illeszkednek egymáshoz, tehát bátran kombinálhatod őket.

Persze ez még csak a jéghegy csúcsa, ám ha nem hagyod ezeket az alapszabályokat figyelmen kívül, akkor biztosan eljutsz a még finomabb részletekig, hogy aztán a fáradozásaid eredménye egy pazar színvilágú helyiség legyen!

Használj színpalettákat!

Mind a színkör, mind pedig a színpaletta megadja neked az a biztonságot, hogy jól játssz a színekkel, és a végeredmény valóban egy harmonikus, élhető és élvezhető fürdőszoba legyen.

Megértjük, ha nagy lelkesedéssel merülsz el a színek világában, azonban mégis arra intünk, hogy az UDOOR fürdőkádajtó beépíthető kádajtóiról se feledkezz meg, hogy a csodás új fürdőszobádat minél tovább biztonságban és egészségben tudd használni. 

(Szponzorált tartalom)