keresés menü

A fűkasza tartozékai is fontosak, ha szép gyepet szeretnél!

A gyepgondozás fontos része a megfelelő fűkaszálás is, melyhez jól kell választanunk fűkasza tartozékait is. Ma már számos kiváló kiegészítőt gyártanak, érdemes hát szétnézni a gyártók kínálatában, mert garantáltan megtaláljuk amire szükségünk van. 

Amennyiben már letettük a voksunkat egy adott gyártó mellett, akkor az általa előállított modulok között érdemes keresgélnünk.

Először is találjuk meg a megfelelő eszközt!

Kertünk zöld területeinek rendszeres gondozásához a megfelelő eszközöket kell beszerezni. A sorba tökéletesen illik egy jó fűnyíró vagy akár nagyobb terület esetén egy fűnyíró traktor is.

Azonban a változatos, bonyolultabb felületek esetén tökéletes választás a fűkasza is. Ezek olyan univerzális megoldásként szolgálnak, melyek minden domborzati viszony és különféle akadályok esetén is megállják a helyüket. Van közöttük damilos és késes megoldás is. Előbbi a vékonyabb, könnyebben vágható fű esetén jelent tökéletes megoldást. Utóbbi pedig a vastag és durva fűhöz, valamint a fás szárú növényekhez ideális.

Kötelező fűkasza tartozékok

Vágás során a legnagyobb terhelést azok a részek kapják, melyek közvetlen kapcsolatba kerülnek a fűvel. Azaz a damil és a kés. Ezek lesznek azok az alkotóelemek, melyek a legjobban kopnak. Emiatt utánpótlásukról, cseréjükről időről időre gondoskodnunk kell. Előre kell gondolkozzunk, és be kell biztosítsuk belőlük a szükséges tartalékot, hogy ne essünk ki emiatt a munkából!

De nem mindegy, hogy milyen tartozékok mellett döntünk. Fontos, hogy mindig a saját igényeinknek megfelelően válasszunk. Kiváló damiltípusok vannak például a Husqvarna kínálatában. Vannak kifejezetten nehezebb terepre szánt fajták, vagy akár olyanok is, melyek külön szabadalommal bírnak a halk működésüknek köszönhetően.

Érdemes az egyes típusok tulajdonságait megnézni, és a saját prioritásunknak, igényeinknek, továbbá a készülékünknek megfelelően választani a kínálatból. Természetesen ugyanez vonatkozik a késekre is. A HQBOLT.HU fűkasza tartozékainak kínálatában minden szükséges kiegészítőt megtalálsz. 

Damilfejek a kiváló adagolásért

Ha a damil mellett tesszük le a voksunkat, akkor időnként szükségünk lehet a damilfej cseréjére is. Itt nagyon fontos, hogy először válasszunk damilt, csak utána fejet. Ez azért nagyon fontos, mert különböző átmérők is lehetnek, így ezeknek illeszkedniük kell egymáshoz. Nehogy az legyen, hogy a választott damil nem fér bele a fejbe!

Hevederek a maximális kényelemért és hatékonyságért

Hogy ne csak a munka nehezebb részéről essen szó, nem szabad elfelejtenünk a hevedereket sem. Ezek fogják ugyanis a kényelmünket biztosítani a hosszú munkavégzések során. Kettős feladatot látnak el. Egyrészt nagyon fontos, hogy minél kényelmesebben végezhessük velük a dolgunkat. Másrészt hosszabbá tudják tenni az egyhuzamban elvégezhető munka mennyiségét is. Így egyúttal növelik a hatékonyságunkat is.

Mint láthatod, rendkívül fontos szerepük van az egyes tartozékoknak és kiegészítőknek. Válassz mindig jó minőségű termékeket!

(Szponzorált tartalom)