keresés menü

A férfiak öltözködése fehérben

Vannak férfiak, akik nehezen mozdulnak ki a komfortzónájukból, akiknek a ruhatárát jellemzően a sötét tónusok jellemzik. A gardróbjukban főként barna, szürke, fekete, esetleg kék ruhadarabok sorakoznak. Mellettük persze ott vannak azok, akik már nyitottabbak az élénkebb színek iránt, és azok is, akik rendszeresen hordanak fehér ruhadarabokat. Ők azok, akik mesterien kihasználják, hogy a fehér szinte bármilyen színárnyalathoz remekül passzol.

A fehér mágus

Sok férfi azért nincs kibékülve a fehér színnel, mert túlságosan nőiesnek, kényesnek tartja. Való igaz, hogy a menyasszonyok fehérben pompáznak az oltár előtt – legalábbis a mi kultúránkban. Gondoljuk azonban azokra a férfiakra, akiknél már-már ikonikussá vált a fehér szín. John McClean (Bruce Willis), a Die Hard széria sztárja mennyire volt nőies a legendás fehér trikójában? Persze az igaz, hogy az akcióhősök ruházatára esetenként ráfér egy alapos mosás, legalábbis a film vége felé… Star Wars rajongóknak ott van például Han Solo karaktere. Egy sötét mellénnyel kombinálta a fehéret – intergalaktikus megoldás! Gandalf hófehér szettje is tökéletesen passzolt a világ megmentéséhez. A fentiek alapján egyértelműen látszik, hogy a fehér szín igenis is lehet férfias!

Több van benne, semhogy az ingek alá száműzzük

Az aláöltözetnek használt trikó vagy póló jellemzően fehér színű, ezt még a férfiak többsége is nyugodt szívvel elfogadja. A divatvilág diktátorai szerint viszont ez a szín ennél sokkal többet érdemel. Olyan alap darabról van szó ugyanis, amit ha jól viselünk, akkor igazán ütős megjelenést kölcsönözhetünk vele magunknak. Gondoljunk csak Marlon Brandora vagy akár Robert Redfordra. Ha valakik, hát ők tudták, hogyan kell egy egyszerű fehér pólóban is látszani.

A póló a férfiak egyik legkedveltebb ruhadarabja. Legyen hát fehér, de mindig másképp! Ahogy azt már említettük, a fehér szín különlegessége a variálhatóságában rejlik. Ha például egy vászonnadrággal és egy sportosabb zakóval kombináljuk, egy fiatalos, elegáns mégis lezser szettet kapunk. Amennyiben farmert, és egy könnyű bőrdzsekit viselünk hozzá, egyből retro zenei ikonnak érezhetjük magunkat, főleg, ha még egy napszemüveggel és némi borostával is megspékeljük a látványt. Azt viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ez egy minimalista stílus, ezért ne essünk túlzásba a kiegészítők tekintetében.

Dönthetünk galléros pólóing, vagy akár V nyakú klasszikus póló mellett is, de mindenképpen minőségi alapanyagot válasszunk, ami jól szellőzik, és minél magasabb arányban tartalmaz pamutot. A fehér ruhadarabok viselésekor kulcsfontosságú, hogy a választott darab legyen kényelmes és méretben kiválóan passzoljon. Amennyiben ezeknek a kitételeknek megfeleltünk, akkor egy letisztult, visszafogott mintával ellátott fehér póló szinte bármivel kombinálva trendi, laza és férfias külsőt kölcsönöz majd nekünk.

Elegáns és biztonságos megoldás

Az ingek talán némileg kényelmetlenebb viseletnek számítanak, mint a pólók, amikbe egy mozdulattal belebújhatunk, mégis sok helyzet megkívánja a velük járó üzleties megjelenést, és eleganciát. Lehet ez munkahelyi követelmény, vagy akár alkalmi esemény, a fehér ing esszenciális darabja egy férfi ruhatárának, hiszen ezzel a választással egész biztosan nem nyúlunk mellé. Talán kissé kényesebb, mint egy sötétebb árnyalat, de hát valamit valamiért. Ha pedig a foltokról esett szó, tegyünk egy apró kitérőt a tisztítás területére. A fehér az mindig legyen fehér, ne szürkés vagy besárgult, ezért érdemes fehérítő hatású mosószerrel mosni, hogy hosszú ideig megőrizze az eredeti színét!

A vastagabb rétegekről se feledkezzünk meg

A pulóverek, kardigánok, kabátok terén is nyugodtan lehetünk egy kicsit merészebbek! Variálgassuk bátran a színeket, a sötét, de még a világosabb nadrágokhoz is jól megy a fehér felső. Ha hűvös időben végzünk olyan tevékenységet, ahol kiemelten fontos a szabad mozgás, viseljünk mellényt. Legyen szó akár sportról, vagy egy kényelmes sétáról, tavasszal és ősszel egy zsebekkel felvértezett mellény egyaránt hatékony védettséget biztosít a hideg ellen.

Ha pedig mégsem vagyunk annyira bátrak, vagy egyszerűen csak nem akarunk túlzásba esni a fehér, és egyéb világosabb tónusok viselése tekintetében, akkor még mindig ott vannak a kiegészítők. A sötétebb színek rajongói is könnyen beláthatják, hogy egy fehér sapka, cipő, esetleg sál mennyire fel tudja dobni, és kontrasztossá, stílusossá tudja tenni még a sötétebb színekből összeállított öltözetet is.

(Szponzorált tartalom)

Tűz tartalom 🔥