keresés menü

A bambusz babatakaró tíz élete – nyári babák anyáinak kötelező olvasmány!

A nyár forró, meleg és alaposan gondolkodóba ejti a tavasszal és nyáron született kisbabák édesanyáit, akik mindennél jobban, alaposabban és helyesebben szeretnének gondoskodni szemük fényéről.

Már ott rengeteg bizonytalanság szokott felmerülni, hogy egyáltalán milyen öltözetben hozzák haza a kicsiket a kórházból, de a másik kérdéskör, amely komoly fejtörést tud okozni, az bizony a nyári babatakaró. 

Kell nyáron is takaró?

Talán meglepő, amit most olvasni fogtok, de igen, kell nyáron is takaró! Egy igazán vékony, pehelykönnyű babatakaró nem csak alapdarab, de olyan rengeteg különböző módon fogod tudni használni, hogy azt most még elképzelni se tudod! 

Persze nem mindegy, hogy milyen a takaró, ahogy mi, felnőttek is lecseréljük a téli dunyhát vagy vastag paplant nyáron egy könnyedebb darabra, plédre, lepedőre, ki-ki ízlése szerint, úgy a kicsiknél is teljesen más igények merülnek fel nyáron, mint télen. Habár vannak alapkövetelmények, amelyeknek minden évszakban egyformán meg kell felelnie a babatakarónak.

Milyen legyen egy babatakaró?

Egy babatakaró mindig gyengéd, puha és természetes anyagból készüljön, legyen nagyon könnyen, ugyanakkor alaposan tisztítható és legyen könnyen magunkkal vihető.

A bambusz babatakaró előnyei

A Bubbaland.hu-nál kapható bambusz babatakaró nem véletlenül a nyár sztárja. Anyaga nem csupán leheletkönnyű, kellemes tapintású és finoman puha, hanem a hőérzetet is előnyösen befolyásolja, akár 2 fokot is könnyítve a babákon. Ugyanakkor ez a bambusz babatakaró nem egyszerűen hűvösen tart, hanem hőszabályzó hatással van a kicsire, miközben a felesleges nedvességet is képes elvezetni a bőréről. UV-szűrő hatásának köszönhetően megvéd a nap sugaraitól, és egyszerűen a mosógépben mosható. 

A bambusz babatakaró tíz élete

  1. Takard be vele a kicsit a babakocsiban: ezzel csökkented a hőérzetét és véded a káros napsugaraktól, ha bementek egy légkondicionált térbe, akkor védi a nagy hőmérséklet-különbségtől is!
  2. Vess árnyékot a babakocsiban fekvő babára! Ugyanakkor soha ne takard le teljesen, ugyanis a letakart babakocsiban pillanatok alatt óriásira nő a hőmérséklet!
  3. Terítsd a földre vagy a parton a homokra! Tökéletes babapléd lesz a kicsi számára!
  4. Terítsd a nagyobb gyermeked vállára, így megvéded a naptól!
  5. Ne feledd, a bambusz kiváló nedvszívó, így nyugodtan használd törölközőként, például a strandon is!
  6. Használd szoptatós kendőként! És szoptass bárhol, bármikor, védve a tolakodó tekintetektől! A bambusz remek légáteresztő anyag is egyben!
  7. Pólyázd be vele az újszülöttet, így gyorsan és nyugodtan fog a kicsi aludni!
  8. Takard be vele a kicsit, ágyban, babafészekben, bölcsőben – bárhol használhatod!
  9. Használd lepedőként, hogy hűs érzetet kínálj a forró nyári éjszakákon!
  10. Használd otthon, szoptatás közben: ha magatok közé teszed, nem fogtok összeragadni; ha a válladra teszed, te is lepihenhetsz kicsit a hosszúra nyúló szoptatás alatt!

Ez a multifunkcionális, kifejezetten a babák igényeire tervezett, kiváló anyagból készült bambusztakaró igazi aduász lehet nyáron, akár utazás, nyaralás közben is.

(Szponzorált tartalom)