keresés menü

A babaszoba legfontosabb bútora a kiságy

A gyerekszoba berendezése során a kisbaba alvóhelyének kialakítása igazi mérföldkő, hiszen az első időszakban a baba a legtöbb időt a kiságyban tölti majd. A bútor kiválasztása az elsődleges, a szoba csinosítgatása ráér majd később.

Egy újszülöttnek alig van szüksége bútorokra. Legyen egy kényelmes ágya, ahol nyugodtan pihenhet, plusz egy pelenkázószekrény, amiben az ápolásához, öltöztetéséhez szükséges dolgok is elférnek. A babaszobai kiságyak készülhetnek hagyományosan fából vagy könnyen mozgatható, textilborítású, átalakítható fémvázból. 

Sokoldalú kiságyak

Manapság már nem csak fix kiságyak közül lehet választani. A modern szülők számára ott a szülői ágy mellé tehető babaöböl, a hagyományos hintáztatóbölcső vagy a kisebb utazóágyak és járókák is, amik olyan felszereltek, hogy tökéletes helye lehet bennük a babának nem csak átmenetileg, hanem akár huzamosabb ideig is. És persze ott vannak a fabútorok is, amik hosszú évekre meghatározzák a babaszoba hangulatát. 

Mivel előzetesen nem ismerjük születendő gyermekünk életritmusát, érdemes többféle alvási lehetőséggel is készülni. Hiába költenénk vagyonokat a tökéletes bababútorra, ha a kicsi egyszer sem alszik a saját ágyában. Ha többre értékeli anya közelségét a saját bababirodalomnál, jobban járunk a Baby Lion modern kiságyával, mint a hagyományos nehéz fabútorzattal. Ahelyett, hogy beköltöznénk a szobájába, lehet, hogy átmenetileg egy kis méretű babaöböl is megoldja az alvásproblémákat, így legalább a szülők a saját ágyukban hajthatják álomra a fejüket. 

Rácsos kiságyak

Ha a fából készült hagyományos rácsos kiságy felé húz a szíved, a 120 x 60 cm nagyságú, kuckós hangulatot biztosító, letisztult és elegáns megjelenésű ágyak közül válogathatsz a Baby Lion kínálatában. Vehetsz körben rácsos vagy masszívabb homlokzati falakkal szerelt, statikus szerkezetű vagy állítható fekvőfelületű kiságyat is. 

Az emelhető ágyak megkönnyítik a baba gondozását, mivel könnyebben szemmel tarthatod benne a babát és egyszerűbb beemelni is. Ügyelj azonban arra, hogy amint a baba felül, tedd a legalsó állásba a matracot.

A kiságyak bizonyos típusai praktikus tárolófiókokkal vannak felszerelve, amik rengeteg holmit elnyelnek. Ha stílusos babaszobában gondolkodsz, válaszd ezt a kivitelt, amiben mindennek megvan a helye.

Időtálló fenyőbútorok

A Baby Lion semleges színvilágú fabútorai bababarát festett vagy pácolt felülettel kaphatóak. A natúr, a fehér és sötétbarna bútorok a megfelelő, élénkebb színű lakástextilekkel kislányok és kisfiúk számára is tökéletesek. 

A fabútorok mellett szól mindenképpen az az érv, hogy akár többször is átfesthetők, és átalakítva akkor is használhatók, ha alváshoz már kicsik. Ha nem is ágyként, mint pad vagy polcos szekrény még évtizedekig használatban lehetnek az unokák örömére. Csak egy kis barkácstudományra és fantáziára van szükség hozzá.

(Szponzorált tartalom)