keresés menü

5 tipp, hogyan csomagoljuk a törékeny tárgyakat költöztetés során

Egy költöztetés során számos stresszforrással találkozhatunk. Főleg, ha nem a megfelelő partnerrel intézzük a szállítást. De amire mindenképp számítanunk kell, az a törékeny tárgyak okozta nehéz pillanatok. És hogy hogyan tudjuk csökkenteni ezen tárgyaink sérüléseinek esélyét? Mutatjuk, ugyanis hoztunk hozzá 5 jó tanácsot.

1.Még költöztetés előtt selejtezzük ki, ami nem kell

Egy profi költöztetés során a partnercég mindenre odafigyel. Mégis az a legbiztosabb, ha egy törékeny tárgyat nem is kell elvinnünk az új otthonunkba? Ha túl sok ilyen vagyontárgyunk van, az jelentősen meg tudja növelni a költözés időigényét és a költségeket is. Sokkal nagyobb elővigyázatosságot igényelnek, ami sok idő. És rengeteg csomagolóanyag kell hozzájuk.

Jól látható, hogy az a legjobb, ha minél kevesebb van belőlük. Így kiváló alkalom ez számunkra, hogy végiggondoljuk, mire is lesz szükségünk az új otthonunkban. Ami pedig nem kell, azt selejtezzük ki. Családon belül elajándékozhatjuk, eladhajuk, de ha olyan, akkor simán dobjuk ki. Egyébként ez a szelektálás vonatkozik például a ruháinkra is.

2. Szerezzük be a csomagolási kellékeket

Sok idővel és sok kellékkel kell számolnunk a törékeny tárgyak csomagolásakor. Minél alaposabban végezzük a dolgunkat, és minél nagyobb védelmet kapnak ezek a tárgyak, annál nagyobb esélyük van a túlélésre. Itt most nem spórolhatunk a használt anyagok minőségén!

Lehetőleg új és kifejezetten költözéshez készített kartondobozokat szerezzünk be. Mindenképp ellenőrizzük is őket még használat előtt, nehogy közben derüljön ki, hogy gyári hibásak.

A puha, kezeletlen csomagolópapír lesz az első védelmi vonal. De ennél még fontosabbak a buborékfóliák. Ezek lesznek ugyanis a legkiválóbb védelmet nyújtó csomagolóanyagok egy törékeny tárgy számára. Szerezzünk be belőlük annyit, amennyit csak tudunk, kelleni fog.


3. A csomagolópapír használata

Ez egy ütéscsillapító réteget képez, ezért is olyan fontos. Kezdjük a doboz alján egy összegyűrt adaggal, ezzel lesz egy alaprétegünk, ami felfogja a kisebb-nagyobb ütéseket. Akár újságpapírt is használhatunk alternatívaként.

A törékeny tárgyak kapjanak egy réteget, amit ragasztószalaggal rögzítsünk. A hézagokat pedig tömjük be további papírral, hogy mindennemű mozgással szemben ellenállóvá tegyük a csomagot.

4.Az extra védelmet nyújtó buborékfólia

A kis légbuborékai kis légzsákokként, párnákként működnek, és megóvják a törékeny tárgyainkat a külső behatásoktól. Ez a leghatékonyabb módja a védekezésnek. Akár több rétegben is bevonhatjuk a védendő tárgyat, és ragasztószalaggal rögzítsük is mindenképp, hogy ne mozduljon el, ne essen le.

5. Fontos a címkézés is

A dobozokat érdemes felcímkézni. Mindegyiket azért, hogy tudjuk, melyikben mi van, valamint hogy jelezzük, melyik helyiségbe kell majd kipakolni. A törékeny tárgyakat tartalmazókat pedig azért, hogy a költöztetők is tudják, melyik dobozzal kell különösen óvatosan bánniuk.

Ha ezeket betartjuk, biztonságban tudhatjuk a legféltettebb holminkat is.

(Szponzorált tartalom)