keresés menü

4 kiegészítő, ami meghatározza a pasi barlang hangulatát

A pasi barlangok itthon is egyre szélesebb körben ismertek és elismertek, különösen, ha „a ház ura” egy csapat nővel él együtt és szüksége van egy helyre, ahová elvonulhat. A férfiaknak ugyanis éppúgy szüksége van az énidőre, mint a nőknek. Van, akinek ezt a garázsban bütykölés, másnak a kertészkedés, a zenélés, esetleg a videojátékozás jelenti. Bármelyikről is legyen szó, jó, ha van egy külön kuckó, ahová be lehet ülni a haverokkal pár sör társaságában.

Na, de mi teszi a jó pasi barlangot és milyen kiegészítők határozzák meg leginkább a hangulatát? Cikkünkben összegyűjtöttük!

Mi számít pasi barlangnak? 

A pasi barlangot nem feltétlenül a mérete határozza meg, így akkor sem kell lemondanunk róla, ha egy kis belvárosi lakásban élünk. A képzeletnek pedig csak a pénztárcánk szab határt, ha például kertes családi házban élünk, ahol pince, tágas garázs, esetleg az udvaron található melléképületek várják, hogy átalakítsuk őket.

A szó szoros értelmében bármilyen helyiséget nevezhetünk pasi barlangnak, ahol hódolhatunk kedvenc hobbinknak, kényelmesen elférnek barátaink és különösen férfias energiát áraszt. Emiatt nem elég bedobni például egy kényelmes kanapét az üres szobába a nagyképernyős tévé elé, de vagyonokat sem kell költenünk, hogy igazán megnyerő hangulatot teremtsünk.

4 kiegészítő, ami meghatározza a pasi barlang hangulatát

Kell egy jó médiacenter!

Akár sportrajongók vagyunk, vagy épp a videojátékok szerelmesei, a szoba középpontját általában a médiacenter jelenti. Itt kap helyet a tévé, a játékkonzol, vagy konzolok, ha többfelé ágazik érdeklődésünk, illetve kiállíthatjuk Blu-ray gyűjteményünket, kedvenc figuráinkat vagy trófeáinkat is. Ne feledkezzünk meg azonban a hangrendszerről sem! Habár egyre jobban teljesítenek a televíziók beépített hangszórói is, egy jó soundbar, vagy 5.1-es hangrendszer igazán a következő szintre tudja emelni a filmezés, a sportközvetítések és a játék élményét is. 

Válasszunk olyan szekrényt, vagy polcrendszert, ami szükség esetén jól el tudja rejteni a háttérben uralkodó kábelrengeteget és akár egy minihűtőnek is helyet tud biztosítani. Ha ledszalagokkal dekoráljuk a polcokat, igazi hangulatvilágítást is adhatunk a szobának. 

Fontos a jól megválasztott kanapé!

Akár egyedül, akár társaságban használjuk a szobát, jó eséllyel sok időt fogunk eltölteni a kanapén, ezért fontos, hogy jól válasszuk azt ki. A kényelmi funkciója mellett elég ülőhelyet kell biztosítania akár több ember számára is, illetve előfordulhat, hogy vendégágyként kell szolgálnia, így jó, ha kihúzható darabot választunk. 

A pasi barlang legnagyobb bútordarabjaként a szoba stílusára is jelentős hatása van, ezért érdemes lehet kicsit több időt szánni a kiválasztására és nem feltétlenül a legolcsóbb darab mellett dönteni. Ez hosszabb távon akár meg is térülhet, hiszen egy időtálló darab sokáig szolgálhatja kényelmünket, míg egy olcsó, de kevésbé praktikus kanapé sok bosszúságot okozhat és hamarabb megválunk tőle. 

Használjunk „férfias” textíliákat!

Nem kell, hogy az egész kanapé bőrből legyen, elég pár díszpárnán megjelennie ennek az anyagnak. Ráadásul már műbőrből is nagyon jó minőségű és könnyen tisztítható anyagokat találhatunk. Ha a díszpárnáknak nem vagyunk nagy rajongói, poháralátétek formájában is megjelenhet ez az anyag. A természetes kő és fa, a sötét tónusok szintén segítenek férfias energiát kölcsönözni a helynek, ráadásul igen megbocsátóak is. Ha kiömlik valami, gyorsan feltörölhetjük egy ruhával és a foltok is könnyebben rejtve maradnak a sötétebb anyagokon.

Ne feledkezzünk meg az élő dekorációról!

Hacsak nem a pincébe került a barlangunk, jó eséllyel jut be némi természetes fény is az ablakokon keresztül, így mindenképp érdemes pár növénnyel feldobni a helyet. A legénypálma különösen sokat kibír, így akkor sincs baj, ha nem vagyunk túl jó szobakertészek. Csak a túllocsolásra vigyázzunk!

A növényeken túl egy szép akváriummal is feldobhatjuk pasi barlangunkat. Ráadásul, ha a megfelelő típust és szűrőket választjuk, a gondozására is alig kell figyelmet fordítanunk. A CO2 akváriumok még a bennük élő növényekről is gondoskodnak, amelyek pedig természetes búvóhelyet is nyújtanak a bennük élő halak számára. A segítségükkel ráadásul meg is van a szoba központi dekorációs eleme is, ami nemcsak életet, hanem mozgalmasságot is visz a helyiségbe.

Ha a pasi barlangunkat dekoráljuk azonban a legfontosabb, hogy igazodjon a saját igényeinkhez. Segíthet, ha gyűjtünk egy kis inspirációt másoktól, de összességében nekünk kell, hogy megfeleljen. 

(Szponzorált tartalom)