keresés menü

3+1 ötlet az otthoni iroda berendezéséhez

Sok vállalkozó eddig is megtehette, hogy otthonról végezte munkájának az adminisztratív részét, de az elmúlt években számos nagy cég is felfedezte magának a muszájból adódott otthoni munkavégzésben rejlő lehetőségeket. Akár az egyik okból, akár a másikból eredően van lehetőséged saját otthonodban végezni a dolgod, fontos, hogy olyan környezetet alakíts ki, ami segít a koncentrálásban, átlátható, állandó és esztétikus.

Ebben a cikkben mutatunk néhány ötletet, amik hasznodra válhatnak, ha te saját iroda kialakítását tervezed.

Elő a tervrajzzal!

Bármekkora hely is áll a rendelkezésedre, ha nem jól van kitalálva, hogy mi hova kerüljön, könnyen élhetetlenné válik a munkaállomás. Ezért elsőkörben vegyél a kezedbe egy kockás papírt, ceruzát, mérőszalagot, és mérd le az adott teret. Méretarányosan rajzold fel a papírra. Jelöld a kiszögelléseket, ajtók, ablakok méretét, illetve hogy a kinyitásuk mekkora helyet foglal. 

Jöhetnek a bútorok

Kell egy asztal a számítógépnek, ami lehetőleg fiókos és kihúzható billentyűzettartóval is rendelkezik. Legyen elég széles, hogy kényelmesen elférjen rajta minden, aminek kéznél kell lennie. Ha csak egy sima asztalt sikerül beszerezned, utólag is ki lehet egészíteni gurulós irattartó szekrényekkel, amik elférnek az asztallap alatt. A helyes testtartás megőrzéséhez érdemes monitortartóval és / vagy billentyűzettartó fiókkal is ellátni a bútort. Irattartó konténerek, fióksínek a VasalatWebshopból egyszerűen házhoz rendelhetők, neked már csak a helyükre kell tenned őket.

Mire lesz még mindenképpen szükség?

A legfontosabb dolog a számítógép, esetleg nyomtató vagy multifunkciós készülék. Azt is gondold át, hogy vezetékes telefon kelleni fog-e. Az íróasztalt úgy helyezd el, hogy a monitort ne érje közvetlenül a napfény, mert a vissszatükröződéstől nem fogsz tudni dolgozni, ellenben nagyon rontja a szemet. Szerezz be kényelmes forgószéket; olyat, ami tartja a derekadat és a hátadat is.

Személyes tér

Aki a saját lakásában alakít ki sarkot, annak nem nagyon kell azon gondolkodnia, hogy személyesebbé tegye a hivatalos irodát. Hiszen a falak, képek, berendezési tárgyak, bútorok jó esetben úgy vannak összeválogatva, hogy tükrözzék a tulajdonos személyiségét, mégis némiképp elkülönüljenek. Más a helyzet, ha egy külön bejáratú, semleges teret kell barátságosabbá varázsolni anélkül, hogy giccsessé vagy túl komolytalanná válna. A falak színe általában jó, ha semleges és világos. 

A tárgyalásokhoz, megbeszélésekhez célszerű beszerezni néhány további ülőalkalmatosságot. Zöld növényekkel élettel tudod megtölteni a legsivárabb helyiséget is, ráadásul a gondozásuk feszültségoldó hatású. Egy-két színes kép a falon is tökéletesen alkalmas arra, hogy megtörje az egyhangúságot. Az árnyékolásra is gondolj, hogy a lehető legtöbb időt természetes fénynél tudd eltölteni, de ha szükséges, akkor a tűző naptól megkímélhesd magad.

(Szponzorált tartalom)