keresés menü

3 fontos tudnivaló az üzleti meghívóról

Az üzleti meghívónak kitüntetett szerepe van egy céges rendezvény esetében. Nem mindegy, milyen szöveg kerül rá, hogyan küldjük el, de az sem, milyen külcsínnel rendelkezik. A fontos információkon kívül tartalmaznia kell az RSVP feliratot is. De hogy mi is ez pontosan, kiderül a cikkből!

Az üzleti meghívó szerepe

Üzleti meghívót akkor küldünk, mikor vállalati rendezvényt szervezünk, és erre meginvitáljuk az embereket: partnereket, leendő befektetőket, magas rangú személyeket. Sokszor ez lesz az, ami kialakítja a meghívottakban az első benyomást rólunk.

Ha nem tudod, hogyan is néz ki a gyakorlatban a meghívás, milyen kritériumoknak kell megfelelni, akkor mindenképp javasolt egy online rendezvényszervező tanfolyam elvégzése számodra, hiszen itt hasznos tanácsokat kaphatsz erre vonatkozóan is. A MOE Rendezvényakadémia kurzusán szó esik még az ültetési rendről és a cateringről is, ezekről pedig szintén fontos, hogy tudj, ha céges rendezvényt kell szervezned.

A meghívó elkészítése ugyanis az első lépés lesz csupán az esemény létrejöttében, utána pedig számtalan tennivaló vár még rád. De már itt sem szabad hibázni, mert súlyos következményekkel járhat a későbbiekben egy-egy tévedés. 

Lássuk, mire kell figyelned tehát egy üzleti meghívó megírása során!


1. A címzett neve és titulusa

Hiba, hogy a meghívókról sokszor lehagyják a megszólítást, így nem tudni, kinek is szól az invitálás. Egy vagy több főt várnak a cégtől? Magunkkal vihetjük a párunkat? Ezek mind olyan kérdések, amik felmerülnek az emberben, ha üzleti meghívót kap.

A másik hiba, hogy bár van címzett a levélben, de a titulus hiányzik. Egy üzleti meghívó ugyanis nem a magánembernek szól, ezért illik leírni a név mellé a beosztást is. Így elkerülhetők a félreértések, ráadásul az ülésrendnél is számítani fog majd, ki milyen rangú.


2. Fontos információk megléte

A meghívónak tartalmaznia kell minden fontos információt, ami ahhoz szükséges, hogy valaki el tudja dönteni, részt vesz-e a rendezvényen, el tud-e menni. Ilyen alapvető dolog például a pontos helyszín és idő feltüntetése. 

Komolyabb meghívókon térkép, GPS-koordináta megadása is tájékoztatja a vendégeket, hol is lesz a rendezvény. Ugyanígy az időpont is lehet részletesebb: nemcsak az esemény kezdetének, hanem végének az idejét is meg lehet adni. Így az illető tudni fogja, hány órás programról van szó.

3. RSVP

Sajnos sok esetben lemarad ez a furcsa betűsor a meghívók végéről. Ez egy francia kifejezésnek a rövidítése, azt jelenti: a vendégektől mindenképp választ várunk a meghívásra, tehát jelezniük kell, jönnek-e vagy sem. 

Bár valóban illik válaszolni a szívélyes invitálásokra, sok ember feledékenységből, lustaságból nem teszi meg, esetleg még nem tudja, részt tud-e venni. Ilyenkor érdemes telefonon is megkérdezni az illetőt arról, megkapta-e a meghívót, és megtisztel-e jelenlétével.

Ha az RSVP – a “Kérlek, válaszolj!” – felirat szerepel a bal alsó sarokban, akkor nagyobb esély van arra, hogy nem feledkeznek el a meghívásról a vendégek, és nyugodtan tervezhető az ültetésrend és a catering.

(Szponzorált tartalom)