keresés menü

10 napos autópálya-matrica: a praktikus megoldás

Sokak számára tökéletes megoldás a 10 napos autópálya-matrica, mellyel az ország bármely fizetős autópálya-szakaszán közlekedhetünk. Persze van olyan is, hogy nem ezt éri meg megvásárolni, de sokszor ez bőven elég, sőt ez a legpraktikusabb megoldás. Nézzük is, mi fán terem ez a típus, hogyan juthatunk hozzá, és milyen előnyökkel jár.

Mi is az a 10 napos autópálya-matrica?

Magyarországon vannak fizetős és nem fizetős utak. A fizetős utak esetén ma az országban matricás rendszert működtetnek. Azaz autópálya-matricára van szükségünk ahhoz, hogy felhajtsunk az útdíjköteles szakaszokra.

Ez könnyen beszerezhető, és ma már nem is kell fizikai matricára gondolnunk, semmit sem kell felragasztanunk az autóra. Egy hőpapíros bizonylattal vagy akár egy visszaigazoló e-maillel is tudjuk bizonyítani, hogy megvásároltuk a megfelelő jogosultságot.

Más országokban vannak 1 naposak is, de Magyarországon a matricák közül a legkevesebb ideig élő a 10 napos. Ez azt jelenti, hogy az általunk megadott napon indul, és azt azt követő 9. nap végéig tart. Így tehát akár teljes 10 napon keresztül élvezhetjük vele a minőségi autópályákat. Sokan heti matricaként hivatkoznak rá, de ennél rövidebb időintervallumra nem válthatunk jegyet jelenleg a fizetős szakaszokra.

Hol juthatunk hozzá, és miért válasszuk az e-matricát?

Számos helyen hozzá lehet jutni, azonban az Autopalyamatrica.hu oldalon vásárolható meg a legegyszerűbben. Az e-matricának több előnye is van, ami miatt érdemes emellett dönteni. Eleve nem kell megtartanunk, eltennünk a hőpapíros bizonylatot, ami sokaknak már könnyebbség. Elég, ha csak az e-mail visszaigazolást megőrizzük, azzal tudjuk is igazolni a vásárlást. Ráadásul még könnyen vissza is tudjuk keresni az érvényességét, így mindig tudni fogjuk indulás előtt, hogy kell-e újat vásárolni, valamint könnyen tudjuk minden adatunkat ellenőrizni.

Az online vásárlás menete lépésről lépésre

A már említett Autopalyamatrica.hu oldalon pár kattintással megvásárolható a kívánt e-matrica, pl. a 10 napos. Ha kiválasztottuk, hogy melyik kategóriából és milyen típust szeretnénk, akkor megadhatjuk a felségjelet. Ez ugyebár az ország jelölésére szolgál, ahol a rendszámot kibocsátották. Majd meg kell adnunk a gépjármű rendszámát, amit a legjobb, ha kétszer is ellenőrzünk, hogy biztos helyesen legyen megadva.

Megadjuk, hogy mikortól kezdődjön az érvényesség, nem kell aznaptól kezdődnie. A rendszer automatikusan jelzi, hogy a megadott dátumtól kezdve meddig mehetünk fizetős utakon a vásárlást követően. Szóval könnyen megvásárolhatjuk jóval előre is az e-matricánkat, így biztosan nem marad el.

Megadjuk még az e-mail és telefonos elérhetőségünket. Az e-mail-címünkre fog érkezni a virtuális matrica, valamint sikeres fizetés esetén a fizetési bizonylat is.

(Szponzorált tartalom)