keresés menü

7 dolog, amire figyelj, ha a tű alá fekszel

1. Ne dönts elhamarkodottan, részegen, befolyásoltság alatt, legyen az tudatmódosító vagy szerelem. Légy tiszta és előrelátó, ez a minta rajtad lesz, és téged determilál, ameddig csak élsz.

2. Persze ha már rosszul döntöttél, vagy Erikából Anett lett, akkor még mindig ott az átütés / takarás lehetősége is, de azt ajánlom első körben, hogy ezt felejtsük is el. Keressük meg inkább a tökéletes mintát! És aztán találjuk is meg.

Dorka, amikor dolog van

3. Ahhoz, hogy ezt megtaláljuk, nem árt egy kis kutatómunka: az internet kánaán azoknak, akik nem tudják, hogy mit és milyen képi világba ültetve szeretnének viselni. Nézz sok tetoválást, így érezni fogod, hogy mi az, ami tetszik neked. Minél többet foglalkozol vele, alámerülsz, beleásod magad, annál tisztábban fogod látni, merrefelé halad az elképzelésed, mi az a miliő, amivel vonzzátok egymást.

4. A legjobb, ha érzelmi töltet van az elképzelésedben, valami, ami igazán fontos neked, valami, ami meghatároz, amiről úgy érzed, hogy egész életedre hatással volt rád, egy átütő élmény, egy gondolat, ami megváltoztatott. Azokat a tetoválásokat bánják meg legkevésbé az emberek, amiben leginkább benne vannak, és nem csak dekorációs funkciót tölt be a testükön.

“Spórolhatunk az ebédünkön, vagy azon, hogy milyen fogkrémet vásárolunk, de a tetoválásunkkal ezt soha ne tegyük.”

5. Ha már megvan a gondolat és a konkretizálódott elképzelés, akkor válassz profi szalont! Fontos, hogy ha képileg nem vagy biztos a dolgodban, csak tudod, hogy mi az, amit ki szeretnél fejezni, akkor egy profi tetoválóra bátran rábízhatod. Ha komolyan veszi a munkáját, akkor egy kis beszélgetéssel közösen megszülhetitek az ideális tervet. Pont ezért fontos, hogy jó helyre menj. Elhiszem, hogy első körben vonzó lehet egy olcsóbb házibarkács ajánlat, de arra gondolj, hogy itt tényleg a saját bőrödet viszed a vásárra! Spórolhatunk az ebédünkön, vagy azon, hogy milyen fogkrémet vásárolunk, de a tetoválásunkkal ezt soha ne tegyük.

6. Eljutottál a szalonba, kaptál időpontot, megvan a perfekt minta. Érkezz pontosan, és ami nagyon fontos, kipihenten! Másnaposan, kialvatlanul mindig minden jobban fáj, ha az idegrendszer nem pihente ki magát, sokkal sérülékenyebb és ingerelhetőbb. Utána persze pár korty sörrel feloldozhatod magad. Előtte viszont mindenképp igyál és egyél rendesen, és hozz nassolnivalót arra az esetre, ha leesne a vércukorszinted. Valamint legyél tiszta és illatos!

“A fájdalom a rituálé része, ettől csak még értékesebb lesz a tetoválásod”

7. Készülj fel a fájdalomra. A tetoválás fájni fog. Nem kibírhatatlanul, mintha a pokol tüzén sütögetnének, de nem kellemes, hiszen tűkkel juttatunk a bőröd alá festéket, azt azért megérzi az ember. Próbáld felfogni úgy, hogy ez a fájdalom a rituálé része, ettől csak még értékesebb lesz a tetoválásod, hiszen benne van a küzdésed. Hogy a fájdalommal megszerzett tetoválásod minél szebben gyógyuljon, kövesd a tetováló sebkezelési útmutatásait! (Fóliázás, kötéscsere és bepantenes utókezelés, valamint UV-védelem.) Ha ezeket betartod, a jól átgondolt és téged erősítő tetoválásod örökké veled marad.

Tűz tartalom 🔥