keresés menü

10 + 1 cipő, amibe nagyon könnyen bele lehet szerelmesedni

Jordan VII

Az első prémium sneaker, amelynek a birtokosa lehettem 1993-ban egy csere útján. Csodálatos kivitel, classy bőr és ultralight talpkiképzés. A dizájn és a technológia úttörő volt akkor és most is az. Ismered, egyről beszélünk: Jumpman 4eva.

Nike Roshe Run

Korunk legcsodálatosabb és legfunkcionálisabb utility-sneakere: egyszerre szép és praktikus. Tiszta alapforma nagy variálhatósági tényezővel. KRG Rolandot idézve: a talpát az alienek gyártották – ugyanis az én jobblábas prone-omat 100%-ig kompenzálja. Nem beszélve arról, hogy egy csepp mosogatószer és egy kerti slag is kimossa 3 perc alatt. Nekem 3 van belőle, nem állok meg.

Puma Trinomic XT-2

Volt szerencsém ezt a retro modellt újra piacra vezetni alig fél éve. Cseppet tartottam tőle, de minden elvárásomat felülmúlta a modell: a komfortérzet 130% és a dizájn örök. Ha egyéniséget akarsz, viseld ezt, hidd el az ugró jószág legendáját.

Adidas Stan Smith Vintage

Az Adi modelljei közül a fehér teniszcipő a classy és az örök darab. Tiszta forma, klasszikus arányokkal, courside eleganciával. A Vintage belseje selyem hatású, olyan mint egy női táska. Annál pedig nincs finomabb.

Timberland Yellow Boots

Ha valaha hip-hop arc voltál, vagy még az vagy, nem hiányozhat egy pár klasszik Timbs a cipősszekrényedből. A teljes kilencvenes évek Eastcoast generációja nem tévedhet.
Kényelem és funkció kiegészülve a kortalan flavával. Priceless. Neked is legyen egy.

Pro-Keds Mark McNairy

Dizájner és skater egyszerre, finom anyagokból és elnyűhetetlen minőséggel. A Pro-Keds nem Vans, nem Converse, hanem minőségi alapsneaker igényes felhasználóknak. This is how I roll.

Nike Air Max Light

Kövezz meg, nem érdekel, tudom, hogy az AM most a ghetto fabulous lenézett sorozat, de apa sem ma vett először cipőcskét. Tiszta dizájn, mindig is a sneakergame iránti maxi tiszteletet kommunikálja viselőjéről. Understatement, mint egy Saab 900.

New Balance 574

Lendvai Lilla stylistikonnal bizniszeltem egy 574-et, amely modellt korábban messze elkerültem, mert semelyik nem passzolt a lábamra. Na ez passzolt. Bátran állíthatom, hogy egy egyszerű szivacstalp és a szélesített lábujjrész olyan komfortot és stabilitást biztosít, amely vetekszik a Puma XT-2 és a Roshe Run modellekkel. A style klasszikusan ronda, de a csúnya az új szép. Nem beszélve a #normcore vakításról. Majd két év múlva megint real sneaker lesz, amikor eltűnik a plázák színes polcairól.

Feiyue (klasszik Wu-Shu)

A népi (demokratikus) Kína saját terméke, igazi funkcionális kung-fu sneaker nem sok dizájngondolattal. Küzdősportra, gördeszkára és horgászatra ideális és annyira randa, hogy már szép is. Szakmai célokra beválik: sok gumi, sok ragasztás, rugalmas cucc. Itthon sosem fogják érteni, a DiVino elé ne gurulj be vele. Bár már becsajoztam zokni-papucsban is, kit érdekel.

Vision Street Wear Hi-Top

1989-ben, amikor először jártam a Checkpoint Charlie mögött Nyugat-Berlinben, akkor két dolog jött szembe: az egyik az Airwalk magasszárú, a másik a Vision Street Wear Hi-Top. Nem tudom, melyik tetszett jobban, de tavalyelőtt beszereztem az utóbbit. Nem csalódtam benne. Deszkázni, krúzolgatni hibátlan és understatement biznisz-sneakernek sem utolsó. A 30 pluszos barátaim, akik vágóistvánok deszkázásügyileg, most irigykedve nézik a lábam, ha kivillan a fekete-fehér-piros VSW kultlogo. Nem a világ teteje, de kis elégtétel az 1989-ben elmaradottakért.

Cole-Haan LunarGrand

A klasszikus férficipő itt találkozott végre először igazi stílusparádéban a stylish és funkcionális talppal. Ha valaki ezt topolja, az csakis a Cole-Haan lehet!

A teendő ezek után? Az, hogy felhúzod a saját kedvencedet, aztán fényes nappal belevágsz az éjszakába, és szisszentesz hozzá egy söröcskét is! (Cikkünk a platinaszínű partysör, a Miller támogatásával jött létre.)