keresés menü

Ha nagyon okos vagy, akkor vannak helyek Budapesten, ahol italokat kaphatsz a tudásodért!

Lehet csak nekünk újdonság, és ettől tántorog már fél Budapest, de azt vettük észre, hogy elkezdtek feltűnni egyes italozókban olyan játékgépek, amiknek az alapja nem a vakszerencse, hanem a tudás, tehát ilyen kvízmasinákről van szó. Az a lényegük, hogy beteszel pénzt, aztán kapsz kérdéseket kulturális témákban. Ha nyersz, nem pénz jár érte, hanem bizonyos nagyságú fogyasztást. Nyilván így kerülve meg a nyerőgép-törvényt.

Mi kétszer próbáltuk az Akácfa utcai 57-esben ezt a Win Your Drink nevű játékot a legkisebb, százas téten. Először összesen 500-at szórtunk bele, és egyszer felmentünk 2500-ig, ami ebben a tétben a plafon. 500-assal lehet a képen jelzett 15000-ig elérni. Tegnap este már megfontoltabban adtuk, és 700-at küldtünk rá, amivel kétszer nyertünk, egyszer 800-at, másodjára meg 600-at.

Tehát 700 pluszban zártunk, ami ott két sör.

Popkulturális érdeklődésű emberek lévén, mi kicsit talán könnyen voltunk, mert főleg zenés, filmes, földrajzi és irodalmi kétlehetőséges kérdések vannak nagyrészt. Olyanok, mint hogy, hol tanított Arany János? Ki írta ezt meg azt a számot? Melyik színész az idősebb? Melyik város van távolabb Londontól? Mindez itt, bizony:

Viszont még mindig jobb a világnak így, mintha a mikrobiológia nüanszait vagy a jogtörténet mérföldköveit kéne tippelgetni.

Szóval hajrá, nagyokosok! Igyatok aggyal!!