keresés menü

Wes Anderson azt fontolgatja, hogy belekóstol a horrorba

A különleges hangulatú drámai vígjátékairól ismert filmrendező, nem rég jelentette be, hogy a következő filmje egy kutyákról szóló animációs darab lesz. Most azonban sokkal érdekesebb dolgokat tudhattunk meg a jövőbeli terveiről.

Wes Anderson a Filmmakernek mesélt arról, hogy egyszer szívesen rendezne karácsonyi filmet és horrort is. Noha az tudva lévő, hogy a Rosemary gyermeke a kedvenc filmje, egész meglepő volt tőle olyanokat hallani, hogy szereti a horror műfaji követelményeit, és azt, hogy a rendezőnek minden trükköt be kell vetnie azért, hogy azokat a bizonyos érzéseket felkeltse a nézőjében.

A Grand Hotel Budapest rendezője megemlítette azt is, hogy rendezett már néhány jelenetet ezen szabályok szerint, de az igazán izgalmas az lenne, ha egyszer egy egész estés ijesztgetős filmet csinálhatna. Azt azonban nem tudja, hogy inkább szomorú vagy vicces lenne.

Az ünnepi filmekkel kapcsolatban pedig némi iróniával azt mondta, hogy miként Dickens óta tudjuk, ha készül egy jó karácsonyi dal, könyv vagy film, akkor azt évről évre előveszik az emberek.

(via theguardian)