keresés menü

We Want You for Autómentes Nap! – üzeni a Medence Csoport

Azt reméljük, mindenki tudja, hogy most vasárnap lesz az autómentes világnap, amikor is nem elég otthon hagyni a verdát, és kerékpárra vagy villamosra szökkenni (ez a minimum), hanem egyéb foglalatosságokkal is illik szoktatni magunkat a környezettudatosságra. Szóval, már most mindenki elkezdheti szelektíven gyűjteni a szemetet, hogy vasárnap szertartásosan elcipelje a legközelebbi gyűjtőhelyre, gondolkozhat a hétvégi biomenün, és persze körülnézhet néhány kifejezetten e napra szánt nagyon öko programnak. A Medence Csoport háza táján több ilyet is találunk.

medence-store

Mert erről az alkotói műhelyről már jó ideje nem csak bambuszinstallációk és -bútorok juthatnak az eszünkbe, hanem az újrahasznosítás legkülönbözőbb formái és közösségi alkotói workshopok hosszú sora is. Pipa utcai bázisuk műhelyként, üzletként és befogadótérként működik, ami nyitott kapukkal várja az érdeklődőket és az alkotni vágyókat egyaránt.

Így aztán egész hétvégére készültek programmal: szombaton egy már jól bevált és sokakat vonzó Re+concept újrahasznosító táskaworkshoppal, ahol mindenki kedvére alkothat magának menő és praktikus táskát levetett, de nem az enyészetnek szánt reklámmolinókból. Ehhez pedig még csak varrónői (vagy -férfiúi) előképzettség sem kell, mert a részvevők kész szabásminták közül választhatnak fazont, a megtisztított molinókból aztán összeválogathatják az alapanyokat, és olyan szükséges kellékeket is találnak, mint tépőzár, heveder vagy csat. Mindezeket aztán csak át kell nyújtani valamelyik medencésnek, aki a szemük előtt készre varrja a táskát.

A kész terméket végül mindenki hazaviheti, és később büszként hordhatja, sőt, gyepálhatja kedvére, mert a molinó strapabíró. Arról nem is beszélve, hogy “Az alkotás kiegyensúlyozottá tesz, javítja a közérzetet és növeli az önbizalmat!” – ahogy azt a Medence Csoport honlapján hirdetik. A workshopra az info@medencecsoport.hu címen lehet jelentkezni, és a részvétel díja az elkészült táskától függően 2500 és 4500 forint között változik.

Vasárnap pedig a lezárt Andrássy úton sétálgatva csücsülhetünk bele a Medence ReBoot kültéri bútoraiba, amik – a táskákhoz hasonlóan – az újrahasznosítás jegyében születtek, használt molinókból. Az egyszerű, funkcionális elemekből épült kerti fotelek és kanapék jól jönnek majd, amikor két autómentes napi program között megpihennénk.

És ha vasárnap sem akarunk üres kézzel hazamenni, érdemes még elnézni a Messzelátó Természetvédelmi Egyesület növény csereberéjére, ahol örökbefogadhatunk, cserélhetünk és adhatunk is cserepesnövényt, termést vagy magot. Profi városi balkonkertészek és kezdő növény-életbentartók részvételére egyaránt számítanak!

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥