keresés menü

Világhírű aranycsótányok lepik el a Műcsarnok projekttermét péntek este 7-től

Kiss Miklós Goldenroach projektje, ami a klasszikus művészet és az akcionizmus tökéletes vegyítésének is felfogható, először 2011-ben árasztott el nem egy európai múzeumot, majd művészeti portált és dizájnblogot.

Az aranyozott rovarok olyan előkelő helyeken bukkantak fel, mint például a londoni Tate Modern és Saatchi Gallery, a bécsi MUMOK, vagy akár a párizsi Louvre és a Centre Pompidou. Persze illegálisan: Kiss egész egyszerűen becsempészte munkáit az intézményekbe, de nem is akárhogyan, mivel minden egyes alkalommal a megrendezett kiállításhoz igazított műtárgycédulákkal mutatta be akcióját, ezzel teljesen egyenértékűvé téve az éppen aktuális tárlat anyagával.

A Goldenroach azóta is folyamatosan alakult, nem csak technikáját, de művészeti értékét tekintve is nemesedett. A korábban csak belopott munkák most egy saját kiállítás tárgyai lesznek, legálisan: péntek este 7 órakor nyílik a Műcsarnok projekttermében, az M0-banGoldenroach Unlimited, aminek során több mint tízezer aranycsótány lesz látható.

Válogatás korábbi Goldenroach projektekből:

Az eseményhez – amiről lesz livestream is – a Facebookon itt lehet csatlakozni, a megnyitó utáni afterpartyn a DOB3-ban, este tíztől pedig Richard Atom, Éder Krisztián és Tatlin zenélnek majd.

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥