keresés menü

Varsói művész mutatja be Budapest metafizikáját

“Varsó és Budapest évszázadok óta elvarázsolják látogatóikat építészetükkel és élettől nyüzsgő utcáikkal, épületeik pedig szüntelenül történelmi események néma tanúi. Csak annyi kell, hogy figyelmesen halgassunk elbeszéléseikre, és bizonnyal számos történetet megismerhetünk. A fővárosok utcáin járva szüntelenül jegyzetelek és skiccelek mindent, ami fontos és érdekes.

Az engem körülvevő valóság szubjektív megközelítése lehetővé teszi, hogy megalkossam saját szerzői útikalauzomat hozzájuk. Mert egyébként mindenki, aki ide érkezik, más valóságot lát, más és más következményekkel” – mondja Aleksander Czekaj, akinek a tárlata július 6-án este hatkor nyílik meg.

Amit már csak azért is érdemes megtekinteni, mert magyar, lengyel, két jó barát, ugye, és mindig érdekes árnyalatokkal gazdagodunk, ha meglátjuk, hogyan szemlél minket, vagy városunkat egy másik ország szülötte.

Czekaj ráadásul

multiexpozíciós fotográfiával dolgozik, ami lehetővé teszi nem csak egy tárgy több oldalról történő bemutatását, de azt is, hogy a nézőben a mozgás benyomását keltse, és megmutassa az idő folyamatos múlását, azaz az időt, mint negyedik dimenziót.

Ezeknek köszönhetően a képeknek egyfajta metafizikaiságot, lelki minőséget kölcsönöz, ami azt eredményezi, hogy az általa fényképezett tárgyak nem kizárólag fizikai természetűek. Facebook-esemény itt!