keresés menü

Urbanplayer Vintázs: remek fotókon Serge Gainsbourg és Jane Birkin legjobb pillanatai

Jane Birkin testvére, Andrew elmondása szerint hiába szakítottak 12 év után, egyértelmű, hogy Serga Gainsbourg volt Jane élete szerelme. 1991-ben például, amikor Gainsbourg a mértéktelen alkoholizálás és dohányzás következtében 62 évesen elhunyt szívrohamban, Birkin teljesen összetört, és közös lányukkal, Charlotte-tal három napig a holtteste mellett gyászoltak. Majd amikor Gainsbourgot temették, Birkin a gyerekkori játékmajmát az egykori szerelme mellé tette.

Birkin és Gainsbourg egyébként először 1968-ban találkoztak a Szlogen című film forgatásán, ekkor Birkin még finoman szólva sem volt elájulva a partnerétől. Aztán persze megtört a jég, az eredetileg Bridgitte Bardot-nak írt, végül Gainsbourg és Birkin által előadott, majd több országban betiltott Je T’Amie … moi non plus-tól kezdve a média végig közvetítette viharos kapcsolatukat. Egyik vitájuknak például az lett a vége, hogy Birkin beugrott a Szajnába.

Andrew Birkin még 2013-ban adott ki egy fotóalbumot Jane & Serge: A Family Album címmel, ami ennek a történetnek a szebb pillanataira koncentrál. Ebből jönnek most képek.

    

(via)