keresés menü

Három kérdésre három válasz az Ukmukfukk Zinefeszt szervezőivel

Urbanplayer: – Ha az utca emberét kéne meggyőzni, hogy az újságos helyett most a zinefesztre nézzen inkább be, hogy kezdenétek?

Julcsi: – Mikor volt legutóbb király a zene az újságosnál – eltekintve attól amikor a saját walkmanedet hallgattad? Mikor tudtál csodálatos tetkótat varratni magadra egy újságosbódéban? Mikor dedikálták neked a legelismertebb zsurnaliszták a magazinodat a Relayben? Hány kispéldányszámú, exkluzív, kézműves termékkel találkozol a bulvárlapok garmada között? Milyen gyakran olvasol bátor, hiteles és örökérvényű igazságokat a napilapokban?

UP: – Mik voltak az előző évek tapasztalatai?

Soma: Leginkább az, hogy nagyon nagy igény van az Ukmukfukkra, mert rengetegen kíváncsiak a magyar és külföldi grafikai és illusztrációs kiadványokra. Budapesten kevés olyan bolt van, ahol szemezgetni lehetne hasonló dolgokból, és a fesztivál ezt az űrt pótolja ki egy kicsit.

UP: – Ez már ha jól számolom a harmadik ilyen lesz, miben lesz változás az eddigiekhez képest? 

Petra: Idén a komolyabb kiadókra is koncentráltunk az egy-két zine-nel rendelkező alkotók mellett, illetve még több külföldi művésszel találkozhattok a fesztivál két napja alatt.

Event itt. Fotó: Ladocsi András