keresés menü

Van egy instás páros, akik műalkotások TILTOTT tapizásával feszegetik a határokat

https://www.instagram.com/p/BsbyxpKlBLP/?utm_source=ig_embed

A Touching The Art instagram mögött álló névtelen párost még 2017-ben kapta el az érzés, hogy muszáj megérinteniük José Dávila egyik festményét a berlini Koenig Galériában. Erről fotó is készült, majd este ezzel a képpel el is indult a mai napon már több mint 300 bejegyzést számoló instafiók. Van Picasso, Warhol és további kisebb-nagyobb nevek egyaránt.

A készítők egy interjúban elmondták, hogy először pusztán a reakciókra voltak kíváncsiak, de idővel az is világossá vált számukra, hogy míg régi festményeknél abszolút érthető, ha óvva vannak az kezektől, a modern alkotásoknál legtöbbször semmi értelme ennek a tiltásnak. Erre egy olyan installációt hoztak fel példaként, amiben egy bézik teniszlabda szerepelt.

https://www.instagram.com/p/Bq_AHAflUdZ/

Különféle reakciók ide vagy oda, az egészben mégis az a pajkos játékosság a legjobb, ami az egész “projektet” belökte. Azóta pedig már volt fogszívás, amikor beindult a riasztó, menekülés, amikor előkerültek a teremőrök. Szóval biztosak vagyunk benne, hogy nagy kaland az egész.

Megállásról egyelőre szó sincsen, sőt, olyan prédák vannak célkeresztben, mint Diego Velázquez Udvarhölgyek című képe, arról is egész pontosan a gyermek Margarita Teresa keze. Próbálkozás volt, esély kevés, de hát hol máshol legyen a határ, ha nem a csillagos égnél!?

https://www.instagram.com/p/BqqDuoRDEKC/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BofCw5ehfIG/

https://www.instagram.com/p/BoUfF0ZB9ce/

https://www.instagram.com/p/BmMnPFdnf_b/

https://www.instagram.com/p/BoRpa9ZBr62/

Kellemesen nyomasztó szelfiparadicsom lett David Lynch műcsarnokos fotótárlata: művészi képriport!

innen