keresés menü

Tér és idő, jelek és szimbólumok újraértelmezése a Trapéz Galériában

Puklus Péter fiatal képzőművész második egyéni kiállítása az alig 2 éves, de máris ismert és sikeres Trapéz Galériában szövegek és jelképek köré épül, méghozzá a többszáz fotót tartalmazó, The Epic Love Story Of A Warrior című, fiktív család történetét feldolgozó sorozata egy részleteként. Kiállítást ajánlunk!

A Texts and Signs kiállításon szimbólumok, nyelvi jelek jelennek meg, és Puklus nem ragadt le csupán a fotóknál, hanem installációkat hozott létre a szobrászat, a film segítségével, méghozzá a tér és az idő markánsabb megjeleníthetősége érdekében. A kiállítás munkái külön-külön is megállják a helyüket, de együtt, egységben érvényesülnek a legjobban. A tér és idő mellett azonban érdemes megjegyezni a megvilágítás fontosságát is, hiszen a fény-árnyék játékok kulcsfontosságúak a 3D-s kollázsokként is felfogható munkák értelmezésében. Valóságérzet határainak feszegetése, újragondolása, a tér és a néző viszonyának rekonstruálása a kiállítás fő célja.

A Texts and Signs még egészen április 4-ig látható, kedd és péntek között, délután 2-től este 6-ig. A Trapéz is ott van a Facebookon, a megnyitó fotóit pedig Huiber Anikó készítette.

Trapéz Galéria
1053 Budapest, Henszlmann Imre u. 3

 

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥