keresés menü

Szombatra eltűnik az A38 a Dunáról

a38hypnotekercs002
Nem hazudunk.

Tényleg a hűlt helyét fogja találni bárki, aki keresi.

Persze nem valamilyen ármányos bűvésztrükk folyományaként kereshetjük majd hiába kedvenc ukrán téglaszállítónkat. Hanem abból az okból kifolyólag, hogy elviszik wellnessezni Komáromba. Szakmaian fogalmazva:

Az idén tízéves A38 Hajó kerek születésnapja nem csupán öröm és boldogság: elérkezett az ideje annak is, hogy a tízévente egyszer esedékes parti szemlét, szárazföldi fenéklemez- és bordaellenőrzést megejtsük. Ehhez bizony az ezerötszáz tonnás hajót fel kell vontatni Komáromba, ki kell emelni a partra, és a hajógyárban hetekig tartó nagygenerálnak kell alávetni. A visszatérés időpontja bizonytalan, függ rozsdás fenéklemezek számától, a vízállástól, a jégzajlástól meg még ki tudja, mi mindentől, de február elején az A38 megszépülve és felújítva tér vissza megszokott helyére, a Petőfi hídhoz.

Aki szeretné saját szemével végigkövetni a látványos elszállítást, annak viszont korán kell kelnie: január 4-én, szombat kora hajnalban már folynak az előkészületek, és reggel hatkor indulnak el a hajóval, és vontatják végig azt a pesti oldalon.