keresés menü

Kiállították a szerelmet az ötkerületi Galamb utcában

Szeretlek címmel nyílt meg pénteken egy csoportos kiállítás a Hybridart galériában. A finoman szólva hiánypótló tárlaton 13 művész munkáit lehet megtekinteni, ahogy különböző művészeti formákkal mesélik el, mit jelent számukra a szerelem.

Van bekeretezett gif, szőrmékből és női ruhákból összeállított anyaginstalláció, festmény, zine, videójáték és a többi. A lényeg, hogy arról a témáról meséljenek friss alkotók, amit a magasművészet az utóbbi kábé huszonöt évben giccsként söpört félre. Lévén éppen arról az érzésről van szó, amihez aztán tényleg mindenkinek van köze.

A teltház pluszos kiállításmegnyitón Fenyvesi Áron, művészettörténész és kurátor nyitóbeszédéből egy okos gondolatot loptunk: arról mesélt, hogy a szerelmes ember tulajdonképpen művésznek tekinthető, amikor a szerelme tárgyáról szép lassan megalkot magában egy olyan képet, ami számára tökéletes, és hogy ez mennyire intim formája az alkotásnak, mivel ennek a műnek ő a szerzője és a befogadója is. Röviden ennyi.

A többit az alábbi koordináták szerint bárki ingyen megnézheti magának:

Hybridart, Galamb u. 6, Budapest, 1052.
Április 7-ig hétfőtől péntekig 12-től 18-ig.

Művészek: Balla Csönge, Balogh Viktória, Demeter Dávid, Erményi Mátyás, Ficsór Zsolt feat. Ficsór-Ivanov Anna, Gwizdala Dáriusz, Keresztesi Botond, Leitner Levente, Lima Viktor, Monory Ráhel, Radvánszki Levente, Tóth Balázs, Vékony Dorottya
Kurátorok: Don Tamás, Szilágyi Róza Tekla