keresés menü

Szelfikiállítás, aminek a megnyitójára nem lehetett beférni! És igen, Budapesten

Miheztartás végett további fontos adat a sajtóanyagból: “2014-ben előreláthatólag 880 milliárd kép fog készülni.” (Yahoo, 2013)

Azaz, éppenséggel be lehetett azért férni. Időben érkezve mi is körbejárhattuk az ArtBázisban a történeti és abszurd irányba egyaránt elkalandozó szellemes tárlatot. A nyitóbeszédre azonban annyian zsúfolódtak be, hogy kényelmi okokból inkább kintről, a pinceablakon keresztül próbáltuk meghallgatni, ott viszont az utca zaja elnyomta Tüköry Tádé feltaláló szavait.

MEGALOL: A szelfiket kiállító tárlatról beszélő embert hallgatókat fotózom Instagrammal kívülről!

Szerencsére azonban kicsi a világ, így a kiállítás kurátorát, Zsomboki Mikit ismerem valami buliból, de legalábbis Tumblrről. Ő küldött nekem tök jó fotókat (amiket itt csak linkelek, lévén az enyémek autentikusabbak) valamint egy kis sajtóanyagot, amiből viszont idézném is a leginkább lényegre törő bekezdést:

“Horváth János és Rácmolnár Milán In case of photography című kiállítása a karikatúra eszközével vizsgálja a ma képhasználói szokásait, felnagyítva annak tipikus jellemzőit. A kiállításon fényképek mellett múzeumi, interneten elérhető és a két alkotó által létrehozott fiktív, esetenként mégis hihető fotográfiai szerkezeteken – a képkészítés, mutogatás és tárolás tárgyain – keresztül ismerhetjük meg a megfigyelőt, ahogy az 2014-ben, a digitális kép és az internet korában kinéz.”

Szelfik és szelfik 

Kezdetleges filterek
A kiállítás koronaékszere: a SELFIE BOT.
Ez nem az 1889-es párizsi világkiállítás, hanem Budapest 2014-ben.
majd újra szelfik
Szerencsére voltak hashtag-matricák is.

Az olyan szuper dolgokat, mint az utcai kurblis mobiltöltő, a lelakatolt webkamera vagy a nintendós szelfi, direkt nem mutatom most. Nézzétek meg inkább a saját szemetekkel:

In Case Of Photography
ArtBázis, 1085, Budapest, Horánszky utca 25. 

2014.04.30-ig

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥