keresés menü

Szavazz te is, hogy melyik nőknek legyen szobra Budapesten!

“Budapesten közel 1200 szobor van fővárosi területen, ezek közül mindössze 35 ábrázol olyan nőket „neve is van”, azaz hős és példakép, nem pedig meztelen dekorációs elem. Ennél még állatszobor is több van.”

Ezzel a megdöbbentő ténnyel vezette fel a Hosszúlépés. Járunk? nevű, városi ismeretterjesztő sétákban utazó csapat a Wonder Woman című projektjét, aminek az a lényege, hogy első körben öt híres magyar nőnek a szobrát helyezzék el Budapest utcáin.

És hogy ne az legyen, hogy öt általuk elképzelt nővel kezdjenek el kampányolni, ezért úgy gondolták, hogy szavazásra viszik a dolgot. Hetente egy-egy kategóriában lehet szavazni, hogy kiket találunk méltóbbnak arra, hogy szobrot kapjon Budapesten.

Első körben az üzletasszonyok közül lehet választani, a textiliparos Goldenberg Friderika és a Gerbeaud Kávéház néhai üzletvezetője, Ramseyer Eszter a két opció:

❗️A következő néhány hétben további négy kategóriában indítunk 2-2 hősnőt, akikre a képre kattintva tudtok szavazni! ☑️E…

Közzétette: Hosszúlépés. Járunk? – 2019. október 25., péntek

A következő hetekben pedig politikai szereplők, irodalmárok, festők és a tudományos élet fontos nőalakjaira is lehet szavazni. Érdemes szétnézni a Wonder Woman oldalán is, hogy jobban megismeréjtek a szoboresélyes nőket.