keresés menü

Foghíjtelkek, kongó házak – urbanisztika kritikus szemmel, ma este

A STRUCT.Zine legfrissebb száma

Második számához érkezett a STRUCT.Zine, ami Magyarországon egyedülálló módon foglalkozik építészetelmélettel, urbanisztikával, az építészet és a mindennapi élet közti kapocs vizsgálatával. 

És miután március 4-én már volt egy sikeres kerekasztalbeszélgetés az első lapszám kapcsán, most az újabb megjelenéshez kapcsolódó eseményt ajánlunk. De kezdjük ott, hogy a lap előreláthatólag három hetente jelentkezik egy-egy, a kritikai hangot sem nélkülöző fő témával, mely a március elején megjelent low-tech építészettel és Re:Struct alcímmel ellátott első számot hivatott folytatni; a második, ezúttal cím nélküli zine a város kihasználatlan, vagy épp teljesen használaton kívüli épületeivel foglalkozik. Ezek újrahasznosítása az alapja Kohout Dávid “Bontatlan irodák” című írásának, mely a téma magját alkotja, felnyitva a szemünket a szóban forgó épületek kreatív és szükségszerű újragondolására.

A lapszámbemutatóra szerda este a FUGÁ-ban kerül sor, méghozzá olyan, a zine-nel együttműködő beszélgetőpartnerekkel, előadókkal, mint Ongjerth Dániel, Pátkai Marcell, Nyírő Mór, Papp Mátyás, valamint Ligetvári Mátyás. Ők mind egy-egy témát boncolgatnak, a romkocsmák fenntartásától a galériamodellig – egyszerű, elegáns és ízléses oldalakon.

Kovács Lehel grafikája a kihajtható poszteroldalakon

(Fotók: STRUCT.Zine)

Tehát: 2013. április 03., szerda, FUGA (V., Petőfi Sándor utca 5.), este 19 óra. A STRUCT.Zine első és második száma természetesen megvásárolható a helyszínen, ha pedig valamilyen oknál fogva ki kell hagynotok a beszélgetést – melynek moderátora az alapító szerkesztő, Csiszár Mátyás -, beszerezhetitek a MÜPA könyvesboltjában, az Akvárium Klub jegypénztárában, a Design Terminálban, a MÜSZI-ben, a Bercsényi Kollégiumban, az Írók Boltjában, és persze a FUGÁ-ban.

Honlap / Facebook event / Itt pedig lehet lájkolni

 

Tűz tartalom 🔥