keresés menü

Ember-óceán 3000 pucér, kékre festett résztvevővel

Spencer Tunick fotóprojektjéhez állt össze ez a furcsa árnyalatú tömeg a Yorkshire-beli Hull városában, hogy a település tengerészeti múltját – egyúttal pedig a klímaváltozás miatti szintemelkedést – idézzék meg a fényképész lencséje előtt ebben a szürreális kivitelben. Az emberek ledobták ruháikat, hagyták magukat testfesteni a művészet nevében, és ez lett a vége:

Mintha az Avatar blockbuster-mozijából megismert navik öltöttek volna a sajátjuknál csököttebb embertestet, és elözönlötték volna a brit kisváros utcáit:

A New York-i fotós eddig is a tömeges-meztelen tematikában szerzett magának hírnevet, és most sem volt nehéz toboroznia 3200 önkéntest, pedig akár félezerrel kevesebbel is megelégedett volna, de az angolok jöttek lelkesen, pedig még pénzt sem kaptak érte, festették egymást, aztán úgy álltak alakzatba, ahogy Tunick asszisztensei (akit a fotós csak pucérhajcsároknak hív) kérték.

Hogy milyen lehetett részt venni egy ilyenen, arról az egyik résztvevő így beszélt:

“Tudtam, hogy az egész egy remek élmény lesz, de amikor le kell vetkőznöd rengeteg ember előtt, az azért ijesztő elsőre. Aztán pár perc leforgása alatt teljesen normális volt.”

https://www.youtube.com/watch?v=lXVl02K8zZA

(via The Guardian)

Tűz tartalom 🔥