keresés menü

Spagettit a plafonra! Tésztázóval debütál a legújabb pesti designerkollektíva

Néhány hete nyitott meg a Károly körúton a Pasta Manufaktura, ami az első hazai tésztázó-franchise szeretne lenni, ha nagy lesz. Reméljük, a világhódító terveiket meg is valósítják majd – azon kívül, hogy jó tésztából Itáliától északra is boldogan eszünk bármikor bármennyit, a Pasta a remek belsőépítészetével és ütős arculatával is messze felülmúl bármilyen gyorséttermet. A szofisztikált grafika ezúttal is a pesti bisztró-tipo-mester Laki Eszti munkája, az enteriőrt pedig a város legújabb designer-uniója, a Hollán9 tagjai tervezték.

Pasta Manufaktura (fotó: Kövesdi Réka)

A lakás-stúdió címéről elnevezett Hollán9 kollektíva nem egy zárt alkotói csoport, hanem egy helyszín, amin önállóan vagy kisebb csapatban dolgozó kreatív alkotók osztoznak. Az iroda tagjai mind az alkalmazott kreatív területeken, illetve azt kiegészítve dolgoznak: van köztük építész, belsőépítész, formatervező, lámpatervező és textilforgalmazó is. Mivel egy-egy komplex tervezési projekt határait gyakran nehéz meghúzni, az építészeti-, belsőépítészeti-, formatervezési-, lakberendezési feladatok általában összemosódnak. A Hollán9 célja kiegészíteni, segíteni egymást házon belül, egyesítve a különböző szakterületekhez értő tervezők munkáját.

A Hollán9 tervezői

A stúdió jelenlegi tagjai: Koczoh Judit, a Pinxit designstúdió alapítója, a MOME formatervező szakán tavaly diplomázott Pais Panni, a Reload Architects, a Pasta spagettilámpáját is tervező Jánosi András (aki Lumoconcept brand alatt készít egyedi lámpákat), Oláh Zoltán, az OF Curtains and More lakástextilek forgalmazója, a többek között a Baldaszti’s belsőépítészetében is közreműködő Paller Eszter, illetve Kádár Ági építész.

A Pasta Manufaktura alapján a Hollán utcában, illetve egységben az erő – alig várjuk a következő közös projektjüket. Addig is Facebookon itt lehet követni őket.

Fotózás a vadiúj Pasta Manufakturában
Pasta Manufaktura enteriőr
Pasta Manufaktura enteriőr
Pasta Manufaktura enteriőr
Pasta Manufaktura arculat, tervező: Laki Eszti
A Pasta Manufaktura nyitás előtt
Pasta Manufaktura (fotó: Kövesdi Réka)

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥