keresés menü

Sörözés a medencében: mit tud a Pagony, Budapest első zuhanyzós kerthelyisége?

Ha már egyszer úgy alakult, hogy Pagony néven szokatlan vendéglátóhely nyílt Budapest egyik legismertebb fürdőjének, a Gellértnek a gyermekmedencéiben (igen, bennük, nem mellettük, víz helyett ugyanis székek és napernyők kerültek a csempék közé), akkor fogtuk magunkat, és feltettünk pár síkegyszerű kérdést az üzemeltetőknek, olyanokat, amik mindenkiben felmerülhetnek.

pagony01
Fotó: Pagony Facebook

Hogyhogy nem a klasszikus medencézős funkcióra esett a választásotok?

Sajnos a medencetechnikát régen ellopták, és idén már nem volt időnk ezt megcsinálni, de reméljük, jövőre már a medencében szürcsölhetjük a fröccsöt.

Ki a célközönség, kiket vártok ide?

Nincsen kifejezett célközönség. Minden korosztályt szívesen látunk, kisbabáktól az idősebbekig, a gyerekek eljátszanak az óriási kertben, amíg a szülők megisznak egyet a hatféle csapolt sör közül… És szeretnénk, ha reggelizni is bejönnének az emberek, szóval kajás hely a miénk, ennek megfelelően még a pékárut is helyben sütjük, és tényleg a legkíválóbb alapanyagokat használjuk. Sőt, vasárnaponként tervezünk kreatív gyerekfoglalkozásokat múzeumpedagógusok közreműködésével. Minden jöhet, ami kultúra.

pagony03

Zene lesz-e?

Állandó zene sajnos nem lesz, mert a szomszédok miatt nem lehet, de lesznek majd néha élőzenés-akusztikus kiskoncertek.

Dress code van-e? Fecskében is lehet döntögetni magunkba a söröket?

Nincsen dress code, ha valaki tusolni szeretne, azt nem kell ruhában megtennie (ráadásul ez szeparált a vendégtértől). Reggel a ruha alá felveszi a fürdőruhát, bejön hozzánk, tusol egyet, megebédel, iszik valamit és akár megnézi a naplementét.

Azt pedig már csak mi tesszük hozzá, hogy aki esetleg a közelben hepajozó külföldiek által esetleg felsrófolt árak miatt aggódna, az ne tegye, mert ha hihetünk a Facebookra feltöltött vizuális tartalmaknak, akkor vargányás krumplikrémleves 700 forint, libamájterrine passiógyümölcsös salátával 1300, St. Tropez burger 1500, folyóborok 220 forint per decitől vannak, és minőségiek is kaphatók már 300-350 forinttól. Mindezt innen lestük le.

Tűz tartalom 🔥