keresés menü

Skizoid gyorsulás, dromokrácia és a halálösztön

Ma, május 24-én este hatkor lehet menni a Platán Andrássy úti kirendeltségébe – ingyenesen, de előzetes regisztrációval a tomasz.piars@instytutpolski.org címen – egy újabb faszának ígérkező megfejtésre, ahol ezúttal Horváth Márk, Lovász Ádám és Nemes Z. Márió (Absentology&T+U) adnak elő.

Az előadáson a posztmodern társadalomelméletben fognak elmélyülni, felelevenítve olyan gondolkodókat, mint Virilio, Deleuze és Guattari, Baudrillard, Kittler, Lyotard vagy Ballard. “A posztmodern kor radikálisan szakít a technooptimizmussal, és a technológia kibontakozásában a halálösztönt és az ember eltűnését látja előtörni. A kapitalizmus deterritorializációs tendenciái minden kötöttséget és közösségiséget felbomlasztanak, míg a digitalizáció a szimulakrumok rendszereit építi ki, és a demokrácia helyét átveszi a dromokrácia.”

Ebben az előadásban előkerülnek olyan változatos témák, mint a szadomazochizmus, a rock zene és a speed metal, a Forma 1, a pánikszex, és a molekuláris forradalom. Felforrósodott elektródák, génmódosított mutánsok és az autóval való szexuális együttlét.

Máris ragyogóan hangzik, itt van hozzá a Facebook-event is!