keresés menü

Búcsúzik a hazai graffitiélet egyik bástyája

Idén tíz éve, hogy talpon van a Shopp boltja, ahol, ahogy egyszer a tulajdonos Nikon One is mondta, gyakorlatilag a festékgyártás Mercedeseit árulták. Korábban a Wesselényi utcában, pár éve pedig a Telep emeletén működött az üzlet, az új idők szelei azonban végül ide is befújtak.

Elbocsátó, szép üzenetükben így köszönnek el a Facebookon:

Kedves vásárlóink és barátaink.

Az elmúlt napokban rengeteg sajnálkozó, együttérző vagy elköszönő kommentet és üzenetet kaptunk tőletek. Az elköszönésre igen, sajnálkozásra azonban semmi ok.

A Shopp nagyon klassz tíz hosszú évet élt meg és a hazai graffiti mozgalomban központi szerepet töltött be, épp olyat aminek hivatott volt lennie. A legjobb minőségű termékek a lehető legmagasabb szintű hozzáértéssel és szolgáltatással – ez volt a Shopp lényege, amit kiválóan teljesített.

A közösséget összetartó jam -ek és események szervezése, a kultúrával kapcsolatos magazinok, könyvek, videok terjesztése nem beszélve a számtalan hazai brandről amik az underground réteg kezei alatt és ugyanennek a rétegnek készültek.

Az évek során azonban nagy változás ment végbe a nemzetközi graffiti – street art életben és ezen változások alól hazánk sem kivétel. A vásárlói és sajnos a szolgáltatói szokások is egyaránt megváltoztak egy időben a hazai kulturális réteg rohamos elhalványodásával, csaknem eltűnésével. Ennek a részleteibe teljesen felesleges belekezdeni, elég annyi hozzá hogy a Shopp – urban art gallery szellemiségével ezek a változások nincsenek szinkronban. A Shopp nem tudja és nem is akarja követni az “új világ” szokásait és igényeit mert az már nem a Shopp lenne.

Így nem volt más választás mint tudomásul venni hogy egy korszak lezárult és méltóságteljesen visszavonulni.
Ezt tesszük most, elégedetten mert a Shopp – urban art gallery MINDENKORI legénysége, munkatársai, barátai és holdudvara mindent megtett azért hogy a hazai graffiti – street art kulturális életet / közösséget ápoljuk és életben tartsuk.

Eközben Budapesten kívül is meggyulladtak a lángok és több városban is mozgolódtak a közösség ismerős és ismeretlen tagjai, mint például az egri Backyard, ahol pontosan ugyanaz az építő hozzáállás a vezető szellemiség mint amit mi is tanultunk az elmúlt 22 év hazai graffiti boltjaitól.

Ezért a hagyomány tovább él.
A többi már nem a mi dolgunk hanem a tiétek.
Köszönjünk nektek ezt a tíz évet.

Sziasztok!

Shopp – urban art gallery
Budapest 2016 02. 01.

BIG UP.