keresés menü

Sasha Mademuaselle most a moszkvai vágóhíd-partikat fotózta le

Továbbra se higgyük azt, hogy Oroszország kizárólag a melegüldözésről és a részegen karambolozó vadbarmokról szól.

Mert a főleg 15-20 évesek itt is szép számban igyekeznek úgy bulizni, mintha nem lenne holnap. Van például egy partisorozat Skotoboinya (“vágóhíd”) néven, amit a kilencvenes évek holland elektronikus zenei műfaja, a gabber – vagy ha úgy tetszik, a legkeményebb hardcore technó – inspirált, és amikor közeleg az újabb felvonás, szinte biztos, hogy a turkálókban egyetlen oldschool melegítőfelsőt sem találni. Legalábbis a fotós szerint.

Mademuaselle azt mondja, ezeken az éjszakákon többnyire tinédzserek cseszetik, de nem ám csak két-háromszázan, hanem masszív tömegekben. A viccesen régi Adidas-tracksuitokhoz pedig a legújabb sneakerek dukálnak a lábakon.

“A Skotoboinyán sok fiatal veszíti el a szesz- és drogszüzességét, ami eléggé szórakoztató bír lenni. De a kedvencem, hogy amikor felmutatsz egy vonatjegyet, hogy más orosz városból jöttél csak a buli miatt, ingyen jöhetsz be.”

De szerinte a legszebb, hogy ezek a gyerekek fantasztikusan sugározzák ki magukból mindazt a rave-örökséget, amit az interneten át magukba szívtak.

Az infókat a Dazed cikkéből szedtük, a fotós termékeny blogját pedig itt lehet követni.