keresés menü

Részletes bringatörténelem szuper infografikán

bicycle_layout_zoom_0905_2

Az gondolom megvan, hogy létezik fixi, egysebi, kemping, trekking, BMX és még rengetegféle kétkerekű. Na de hogy melyik volt előbb és melyik miből és hogyan fejlődött ki, azt már kevesebben tudják, például én sem. Hogy képbe kerülj, tanulmányozd egy kicsit a Pop Chart Lab legújabb infógrafikáját, ami elképesztő részletességgel festi le a bringák történetét és helyezi őket időrendi sorrendbe.

William Prince, az egyik készítő elmondása szerint nem a formát nézték a kategorizálásnál, hanem, hogy mire használják: vannak például katonai vagy tandem bringák. Ha nem tudod melyik vonalat csekkolod éppen, akkor pillants a jobb alsóban elrejtett súgóba, ami rögtön képbe hoz.

És azt tudtad-e például, hogy a bicikli nyírta ki a fűzőket? Ha belegondolsz, teljesen érthető módon, mivel szerencsétlen nőknek, akik egy tölcsérbe vannak szorítva, és épp a gyárba tekernek dolgozni, valahogy levegőt is kell venniük. Ha szívesen nézegetnéd te is a faladon a bringatörténelmet, akkor itt veheted meg 27 amerikai zöldhasúért.

Mi pedig addig is mutatunk róla pár további részletet:

3016856-slide-750-bikes-6

3016856-slide-750-bikes-7_0

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥