keresés menü

A Polaroid elkezdett újra hinni magában

A digitális fotózás és a képmegosztók térnyerése mellett szép lassan eljelentéktelenedett az instant előhívható fotóival korábban hatalmas népszerűségnek örvendő Polariod.

A cég azóta több kísérletet is tett arra, hogy valamilyen piaci résben megkapaszkodhasson. A Polaroid Z2300 Instant Digital Camera például úgy volt egyszerre digitális fényképezőgép, hogy közben a Polaroid felpimpelve továbbvitte a DNS-ét. A zero-ink technikának köszönheten ugyanis ez a masina egy olyan formátummal dolgozott, amivel tinta használata nélkül volt képes azonnal képelőhívásra. Ráadásul ezek a Polaroidok már víz és tépésállóak is voltak.

A frissen premierezett Polaroid Snap ehhez képest tulajdonképpen csak hátrafelé lépett néhányat. Nincs videófelvételi lehetőség, nincs LCD-kijelző, csak a fotózás prímer élvezete a tintamentes ZINK-papíron előhívott képekkel.

Amolyan fekete dobozként a készülék azért lementi a fotókat SD-kártyára is. De a lényeg mégis az, hogy a Polaroid most újra egy olyan géppel állt elő, ami saját magáról szól és nem a görcsös kapaszkodásról.

(via Daily Dot)

Tűz tartalom 🔥