Az Open Up! a Magyar Képzőművészeti Egyetem év végi kiállítása, ami május 29-én tárja szélesre kapuit. Minket nem kell felszólítani, halálosan nyitottak vagyunk, legyetek azok ti is, lejjebb a leírás!

Szóval az ígéretes művészeket kinevelő egyetem minden évben megrendezi a hallgatók év végi szakmai kiállítását, hogy bemutassa, ki mit tud. És mindebből nyilván olyan dolgokat is meg lehet kísérelni leszűrni, mint hogy milyen motivációkból dolgozhattak a fiatal alkotók (vajon hatott rájuk a tumblr-kultúra, a vaporwave, a health goth?!), és milyen irányokba terveznek elmozdulni a későbbiekben. Formákon, színeken, vonalakon, kontrasztokon meg ezek összefonódásain, egymásra hatásain mindig érdemes eltöprengeni, mert ezek

nem csak egy felsőoktatási intézmény zárványvilágába vezetnek be, de a korszellemet is visszatükrözik hellyel-közzel.

Mi legalábbis hiszünk ebben. Úgyhogy meg is nézzük magunknak. Ráadásul idén programsorozattá érlelődik a kiállítás, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, tárlatvezetésekkel, prezentációkkal.

Itt érdemes tájékozódni részletesebben arról, hogy pontosan mikor hol és mi lesz, de Instagram és – figyeldoda! – Vine csatornája is van az Open Up!-nak.

Igazán kifinomult magasélet: megjött a Roadster print! Lapozz bele, rendeld meg, élvezd! (X)