keresés menü

Nyugalom kell? Csak találd meg a minimál oázist a sivatag közepén!

Létezik egy egészen kicsi, egy, maximum két emberes medence a Mojave-sivatagban, kulcsra zárt, elmozdítható fedővel, Los Angelestől pár órára. Teljesen jelöletlen, tábla sem jelzi, merre van pontosan, de aki szerencsés és megtalálta, egészen nyugodtan használhatja is. Igaz, maximum 24 órára. A bécsi Alfredo Barsuglia installációja, vagy inkább szobra ezért kapta a Social Pool nevet: a minimál, teljesen fehér medence a hosszú és fárasztó, végeláthatatlannak tűnő út végén a nyugalom szigete, bárkinek, bármikor, 24/7.

Te mit csinálnál, ha a sivatagban találnál egy medencét? Kiinnád? Beleülnél? Akármelyik is, biztosan elkezdenél gondolkozni. Hogy hogyan jutottál oda, miért pont veled történt ez, és mivel érdemelted ki. Ha csak egy pár órára is, de magadra figyelnél és jól éreznéd magad.

Na jó, annyira nem nehéz megtalálni a modern oázist: szeptember 30-ig előre is be lehetett jelentkezni a MAK Center of Art and Architecure segítségével, ugyanis náluk van az egyetlen kulcs és ők tudják a GPS koordinátákat. De nincs már hely.