keresés menü

Nem a külföldiekre bazíroz a vigalmi negyed új feltörekvője, a Csipesz Bár

csipesz01

A hetedik kerületi Holló utca mindeddig csak átlépnivaló határvonalként húzódott a belvárosi szórakozási zóna két fő terepe, a Gozsdu udvar és a Kazinczy utca környéke között: az erre járók leginkább csak keresztezni szokták. Aztán tavasszal itt ütötte fel a fejét a belvárosi sörforradalom vezérigazgatója, a Léhűtő, július végén pedig megnyitott az új próbálkozó, a Csipesz Bár.

Több szempontból is speciális helyzetben van a hely: egyrészt az előbb említettek miatt, hiszen hiába nyitottak meg a belváros hangos vodkacsuklásoktól dobbanó szívében, mégiscsak kívül esnek a bulicsordák vándorlási útvonalain. Aztán azért, mert három, teljesen különböző személyiségű lány keze nyomát és elképzeléseit viseli magán. Harmadrészt meg azért, mert ők azt mondják: kifejezetten olyanoknak akartak létrehozni egy barátságos helyet, akik ki akarják már tépni magukat a fancy, trendorientált helyek nyomasztásából.

csipesz02

csipesz04

“Nem apellálunk a külföldi ereszdelahajam-társaságok jelenlétére sem. Viszont azokat szívesen várjuk, akik nem akarnak anyagi csődbe menni egy-egy kör ital után” – mondja a hely promóciójáért felelő Petra, és tényleg, eszünkbe is jut, hogy korábbi ottjártunkkor azt hittük, elszámoltak valamit, amikor három sörért és három rövidért 2800 forintot kértek el tőlünk. Ja igen, és van Varadero Rum is olcsón, ami egy italszakértő forrásunk szerint ritkaságnak számít a környéken.

csipesz05

A belőtt célcsoportnak megfelelő programok készülődnek majd a nem túl távoli jövőben: filmklubozás, workshopok, kiállítások (első körben ez itt). Külön öröm viszont, hogy ez a művészközeges attitűd nem nyilvánul meg a jó öreg romkocsma-betegségben, amikor az ócskáseklektika jegyében minden felesleges kacatot feldobálnak a falra. Az uralkodó műfaj itt a csipeszminimál.

Íme, változatok egy témára:

csipesz03

csipesz06

csipesz07

Egyelőre még a bevezető, tapogatózó szakaszban van a hely, cserébe viszont tényleg nem kell ordító angolok között utat vágni a pulthoz. Facebook-oldaluk itt, rokonszenvezés fennforgása esetén indulhat a kurzor a lájk felé.