keresés menü

Napi dilikreatív: haláljó halfejek

Anne-Catherine Becker-Echivardnak az édesanyja biztosan nem mondta ebéd közben, hogy kislányom, ne játssz az étellel, mert ő nem csak szimplán játszadozik vele, hanem egy egész mikrovilágot épített belőle. De ha már a família így szóbajött, azért tegyük hozzá: az alkotó szerint a barátjai és a családja is azt gondolja róla, hogy agyban valami nem kóser nála. Pedig miért ne csinálhatna bármit egy halpiacos látogatása után, főleg, ha utána a fotóalanyok oda kerülnek, ahova valók: a serpenyőbe?

17_ya

Az ötlet egészen egyszerű – halfejeket biggyeszteni emberformájú babákra -, a kivitelezés viszont annyira aprólékos, hogy szinte halljuk a pikkelyesek párbeszédét. A kopoltyús szereplőket, akiket igen, tényleg elfogyaszt a művelet után Anne-Catherine, szóval olyan valós élethelyzetbe helyezte, mint például a csokihalgyártó üzem futószalagja mellett robotoló munkások hétköznapja, akik közül az egyik éppen eltört egy csokihalat, a műszakvezetőnek pedig emiatt eldurran az agya.

A popkulturális kikacsintásokat is tartalmazó képek között olyan drámai feszültséget is láthatunk, mint a kagylót operáló és aranyhaltenyésztő haltudósok, akik kicsit később a tápléléklánc aljára kerülnek a gonosz polipok miatt.

 
 

13_s-detail

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥