keresés menü

Nahát, csak nem Banksy-t sikerült levideóznia munka közben egy izraeli nőnek?

Egy nevét fel nem fedő izraeli nő posztolt egy húsz másodperces videót, amin állítása szerint a világ leghíresebb utcaművésze, Banksy látható, akinek a személyéről eddig is rengeteg találgatás látott már napvilágot.

The Art of Banksy címmel nyílik majd egy kiállítás a Tel Avivtól nem messze lévő Herzliya Marina plázájában. A nevét fel nem táró, valószínűsíthetően itt dolgozó nő egyik reggel a jelenléti ív aláírásakor látott meg egy angol nevet is, amire megkérdezte, hogy ki az? A biztonsági őr azt mondta neki, hogy egy angol művész.

A nő gyorsan össze is kötötte a dolgot, miszerint ki más dolgozna egy Banksy-kiállításon a pláza kinyitásá előtt, mint maga Banksy, és miután megtalálta a vélt Banksy-t, készített is róla egy rövid videót, egészen addig, amíg a stencilekkel ügyködő illető el nem takarta az arcát.

A videóval kapcsolatban egyébként olyan megjegyzések is vannak, miszerint nem Banksy, hanem egy másik, momentán Tel Avivban dolgozó utcaművész, AME72  látható rajta. Ő készít ugyanis olyan Lego-figurákat, mint amilyenek a falon láthatóak.

Annyi biztos, hogy a nő azért megoszthatta volna, hogy mi is volt az az angol név, amit hallott, mert ez így nem igazán leleplezés, inkább csak a rejtély bonyolítása.

(via)