keresés menü

Munkának vége, kijössz a gyárból, bebulizod magad az éjszakába

yisssss

Hogy merre lehet a menet, arról minden pénteken tájékoztatást adunk, és nem csak azért, mert így tartjuk helyesnek, hanem mert alapból kikívánkozik belőlünk ez a rakat sok zenés-táncos program. Nézzük csak, hogyan lélegzik ezen a hétvégén Budapest, és hova kell menni, ha jót akarunk magunknak és az agyunknak!

PÉNTEK: Keep North @ A38
Skandináviát elhozni Magyarország fizikailag képtelenség, kulturális értelemben viszont dicső feladat, a Keep North pedig erre vállalkozik – már megint. A Broke nevű dán zenekar érkezik most, ami a zenekar saját definíciós kísérlete szerint egyfajta digitalizált posztpunk-roham. Őket a hazai indie színtér ékköve, a Hangmás egészíti ki, végül egy skandinávbarát dj szett érkezik menetrendszerűen, sok fagyos-meleg-csilingelős-mindenféle popzenével, nyilván.

keepnorth

PÉNTEK: Waxman & Suhaid @ Kocka
Aki a jégcsapveszély okán már csak nem hajlandó kivánszorogni a hajóig, annak úgy kell, mindenki másnak meg ott a Kocka, ahol nem annyira rossz elkezdeni egy estét. Főleg, ha ez a két JÓMADÁR bömbölteti a sikamlós hauzt.

waxmankocka

PÉNTEK: Vissza 1993-ba buli a Recorderrel @ Beat On The Breat
Ők úgyis jobban elmondják, úgyhogy bátran átadjuk a szót: “A jelenben mindig a két évtizeddel korábbi zenei stílusok köszönnek vissza, ennek apropóján ezen az estén visszaugrunk 1993-ba és elővesszük az év legjobb számait a Blurtől a Wu-Tang Clanen át a 2Unlimitedig! Ha ott voltál 1993-ban és te is ezekre a zenékre zsongtál be, akkor gyere el és éld át újra a korszakot, ha akkor még nem éltél, akkor viszont ezt hallanod kell.” A pultba természetesen a legjobb magyar zeneblog szerzői állnak be!

csook

PÉNTEK: Nightdrive x Einfach Berlin @ Toldi
A cím mindent elmond: a pesti nyár egyik legstílusosabb programsorozata egy éjszaka erejéig visszatér a Bajcsy-Zsilinszky út bringasávja mellé.

einfak

SZOMBAT: Bánkitó after @ Kuplung
Igazából ez már pénteken elkezdődik, bocsika, de úgy gondoltuk, a szombatot jobban érdemes ajnározni, hiszen ekkor lép fel itt a Negyed6Negyed7 Fesztivál meghívására Haifa elsőszámú gépzenei exportcikke, az izraeli sajtóban csak az elektronikus generáció rock ‘n’ roll-jaként aposztrofált 3421 dubstep és bassduó, amihez ráadásul odaverődik a Ninja Tune-os Miss Red is. Ami különlegessé teszi őket, az az, hogy előadásaik során sem számítógépeket, sem loopereket nem használnak, csak akusztikus dobfelszerelést, szintetizátorokat és vokált. Fancy4, Ponza, Mr.Masters és FantomAz  fog levezetni.

3421

SZOMBAT: LavaLava + Re.You @ Corvintető
Marius Mayer, vagyis Re.You négy órás szettjével tavaly ekortájt a szóbeszéd szerint jól felrázta a Corvintetőt, és most duplázhat. Ő azóta hivatalosan is csatlakozott az Anja Schneider, a Pan-Pot duó és Rodriguez Jr. nevével fémjelzett Mobilee családhoz, végigturnézta a világot, megjelenéssel jelentkezett többek közt a Defected óriáskiadón, Matthias Tanzmann Moon Harbour címkéjén és rövidesen érkezik egy EP-je Sven Väth Cocoon-ján is. Tessék melegíteni az ízületeket.

reyou