keresés menü

Kitömött állatok kapnak új életet egy rémálmokból táplálkozó, mégis tökéletes világban

Mintha valami iszonyú beteg, őrült cirkusz szereplőit látnánk magunk előtt egy tökéletesre csiszolt, mégis hátborzongató rémálomban. A látvány viszont mégis annyira izgalmas, gyönyörű részletekkel teli, hogy nem nagyon akarjuk, hogy ez a rémálom véget érjen. Pontosan ebben rejlik a Mothmeister koncepcióinak ereje, amiket ugyanilyen rémálmok és a határtalan képzelet ihlettek.

Az alkotói kollektíva azonban nemcsak ebben és az elkötelezett gyűjtésben erős, hanem abban is, hogyan hozzanak össze hasonló érdeklődésű művészeket is egy-egy közös munkára. Rendszeresen dolgoznak együtt neves preparátorokkal, vagy akár a bizarr maszkokat, fejdíszeket készítő Candice Angelinivel, de a különböző alapanyagokat felhasználó Annie Montgomerie babái is sokszor szerves részét képezik a Mothmeister vizuális ámokfutásának.

A fotókon szereplő preparátumok a pár privát gyűjteményét képezik. Ők viszont nem elégedtek meg azzal, hogy ezeket az állatokat csupán a polcokon, vagy otthonuk más területein lássák: egy groteszk módját választották annak, hogy állataikat visszaengedjék a természetbe és “új életet” adjanak nekik, mint ahogy a viktoriánus korban Walter Potter is tette.

A képeken szereplő lények nem véletlenül arctalanok, felismerhetetlenek, vagy szándékosan torzultak: a selfie-kultúra, a konstans szépségideál mánia elleni reakció szüleményei.

Mothmeister printeket különböző méretekben bármikor meg lehet vásárolni az Etsy oldalukon, ha úgy gondoljátok, már semmi más nem hiányzik a falatokról. Instagramon pedig itt lehet követni az újabb és újabb agymenéseket, ha nem volt ennyi elég.

Tűz tartalom 🔥