keresés menü

Mitch Blunt grafikái nem csak látványukkal sóznak ránk, de az okosságukkal is

mb01

Sok jó illusztráció egy olyan kis helyen is elfér, mint amilyen a mi felületünk, de igazán annak örülünk, ha nem csak a forma nyer meg magának minket, hanem a tartalom is.

Mitch Blunt pedig ebben magasan kitűnik a nemzetközileg elismert grafikusok között, nem véletlenül kérik fel a legjelentősebb híroldalak arra, hogy egy-egy témájukhoz készítsen valami harapós vizuális metaforát. A fenti, maszkolt medvét például a New York Times csikarta ki belőle, ahogyan ezt az afganisztáni választásokkal foglalkozó cikkhez készült alkotást is, itt lent. Ezen hihetetlenül egyszerűen, de plasztikusan fogalmazza meg, hogy a közel-keleti országnak ez elvileg egy nagy esélye lehetne a demokrácia beköszöntésére, de sajnos esélyesebb, hogy ez a választás is marad az el nem érhető álmok földje, és marad minden a régiben:

mb02

A szabadságtematika többször is képernyőre kerül a kezei alatt. Például nem emlékszem, hogy láttam-e már a galamb-szögesdrót-olajág triót ilyen erősen beleforgatva egyetlen képbe:

mb03

Na és az ukrajnai helyzet megéneklése kreatív eszközökkel, szavak nélkül? Ezt állítása szerint kifejezetten élvezte is csinálni:

mb06

És akkor még néhány mű, egy csomó aligha szorul magyarázatra:

mb04

mb05

mb07

mb08

mb09

mb10

Még több és több és több munka tőle errefelé.