keresés menü

Merre haladjunk az éjszakában? A Locato megmondja

locato

Igazából nem is értem, miért nem talpalt még bele eddig senki sem abba a piaci résbe, amit a budapesti programajánló mobilalkalmazások hiánya ásott. Úgy értem, van persze Mobil EST app, de az inkább egy idegtépésre fejlesztett alkalmazásnak tűnik a maga tohonyaságával, logikátlanságával és használhatatlan térképével (akkor töröltem le végleg, amikor négy tapogatással sikerült eljutni az A38 helyszínéig, ahol eldugva találtam egy betűrendes programbontást, időpontokat csak újabb tapogatásra, információt a koncertekről még úgy sem, végül azzal hálálta meg magát az erőfeszítés, hogy szétfagyott az app).

Volt még egy olyan, hogy Radar, ami nekem már elindulni sem akart, meg egy Mozi 24, ami nem rossz, de ugye csak a filmekről mesél, úgyhogy végül maradtam a Facebook eseményeknél és a Foursquare-nél. És ezért is fogadtam be örömmel fogadtam a hírt meg az azzal járó sajtóközleményt, hogy Locato néven született egy új app és egy hozzá tartozó site.

Így néz ki a dolog iPhone-on:

locato1

locato2

Igen, ahogy látható, van bontás események, helyek, és hoppá: italakciók szerint! Lehet végre versenyezni a haverokkal, hogy ki tud vadabbul bekúrni háromezer forintból. A Locato egyébként úgy is jellemzi magát, hogy “mobilalkalmazás egy görbe estéhez”, szóval nem csinálnak nagy titkot abból, mire is szánják az appot, de ez nem is baj, hiszen miért is kéne játszani Mária józan országát, ha egyszer tényleg az a helyzet, hogy a legtöbb okostelefon-tulajdonos azért indul el a Kazinczy utcába, hogy zavar támadjon az érzékelésében?

Közleményük bemelegítő szövege  így hangzik:

Infó a konkrét bulihoz és infó az ismeretlenhez, hogy a bizonytalan este jól végződjön. Nyitottság, mert mindannyiunkat más érdekel. Stíluskavalkád, hogy mindenkinek jó legyen. Lehetőségek, mert máshonnan indulunk. Cél, hogy eligazodjunk az éjszakában, mi hol van, hol mi van. Térkép, hogy azokkal legyünk, akikkel szeretünk. Kalkulátor, hogy kiszámolja, hol mérik a legjobb sört. Virtuális must have darab.

Egészen rokonszenves, az alkalmazás meg gyors és egyértelmű – igaz, a keresőn például van még mit javítani. Videójuk is akad, nem is béna, úgyhogy ezek után már tényleg nagyon várjuk, mi sül ki ebből: