keresés menü

Ma indul a Negyed6Negyed7 Fesztivál a Gozsdu udvarban

negyed6

Budapest történelmi zsidónegyedének ismert és rejtett tereinek mindenféle programokkal való megtöltésére vállalkozik a Negyed6Negyed7 Fesztivál, ami az előző években alighanem jól teljesítette ezt a vállalást, mert már hatodszorra teheti ezt meg újra.

November 27-től december 5-ig, a Hanuka nyolc napján különféle szubkultúrák és közösségek találkoznak és váltják egymást Pest vibráló centrumában: lesz streetfood séta a gyomor barátainak, ismerkedés Erzsébetváros Rózsadombjával, csomó zenei akt dubsteptől a nu soulig, Berlintől Haifáig, a Bánkitó lemezlovasaitól Ninja Tune-os énekesnőig, beszélgetések identitásról és előadások urbánus témákban, városi túrák, hajléktalanséta, kreatív foglalkozások, kiállítások. Sőt: közösségi falregény! Felkészülés a téli bringázásra! Olívaolaj-kóstolás! Zsinagógát vegyenek! És így tovább.

Programrészletek itt, Facebook-oldal erre, és egyébként az egész mozgolódás ma este kezdődik ezzel a megnyitóval. Addig meg melegítsünk a majd szintén fellépő 3421 egyik videójával, egy tel-avivi ház tetejéről: