keresés menü

Ma indul a nagy tervezőgrafikai derbi a Várkert Bazárban

Kétségtelen, hogy itthon valahogy kisebb szerep jut a tervezőgrafika népszerűsítésének, viszont ha ez megtörténik, egyből a legrangosabb munkákkal találjuk szembe magunkat.

Ezt leginkább a 2012 novembere óta létező Graphifestnek köszönhetjük, ami a DesignTerminál, a Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társaságának (MATT), valamint az Arany Rajzszög Társaság hármasának szerelemgyereke. És hogy kifogyhatatlan energiával, kreativitással és magas rangú szakmai tudással megáldott tervezőgrafikusaink vannak, azt az is nagyon jól jelképezi, hogy november 6-án már a nyolcadik ilyen eseményre kerül sor.

Mint ahogy eddig, ismét átadják az egyik legrangosabb szakmai elismerést, az Aranyrajzszög-díjat is, amit a konkrét megbízásokra készült legjobb munkák alkotói vehetnek át, valamint a Tér+Kép tematikus pályázat eredményhirdetésére is ekkor kerül sor – itt a grafikusok a tér objektív, vagy éppen szubjektív szempontjai alapján dolgoztak. A fesztivál ideje alatt, egészen november 16-ig megtekinthetőek a beérkezett pályamunkák a nemrég újra megnyílt Várkert Bazárban.

A Graphifest szakmai programokkal is készült: november 11-én, este 7 órától Hansje van Halem holland tervezőgrafikus tart előadást (angolul) a Design Terminálban, ahol tőle és a MATT tagjaitól láthatóak válogatott munkák.

Mindez röviden, tömören:

Mi?

Megnyitó és díjátadó november 6-án, csütörtökön, este 18 órakor. A fesztivált megnyitja Molnár Gyula grafikusművész, köszöntőt mond Ács Zoltán (Design Terminál) és Lelkes László (MATT). A fesztivál november 16-ig tart.

Hol?

Várkert Bazár, déli bazársor, Budapest, I. kerület, Ybl Miklós tér

Facebook Event
Fotók: aranyrajzszog.hu, hansje.net

Tűz tartalom 🔥