keresés menü

Odavan a világ Lovrity Anna Katalin tigrises kisfilmjéért, ami egy súlyos témáról szól

A feljebb nézhető Vulkánsziget eddig csak a filmfesztiválok zárt világában keringett, de nemrég végre felkerülhetett a Vimeo-ra, itt pedig a szerkesztők kiválasztották a Staff Pickek közé, ami nem apróság a főleg művészi irányultságú videósok kedvenc platformján.

Mindez azok után történt, hogy a mű már megjárt egy tucat animációs- és rövidfilm-fesztivált az elmúlt két évben, Franciaországtól Koreán át Amerikái. 2017 februárjában volt a premier a Berlinale Generation szekciójában.

Ami azért érdekes, mert a Weinstein-botrány ekkor még a kanyarban sem volt.

A Kata által már 2015-ben kitalált film grandiózus végét, a láva (tigrislány) által elsöpört-szétolvasztott szikla (alfahímtigris) metaforáját ugyanis nem nehéz ráhúzni arra a világméretű jelenségre, ami az elmúlt hónapokban

egy csomó nagyhatalmú szexuális ragadozót söpört el, R. Kellytől a magyar rendező Marton Lászlóig.

Természetesen a #metoo mozgalomról van szó.

Pár napja Anna így posztolt a Vimeós hírről a Facebookra:

A Vulkánszigetet végre bárki megnézheti az interneten és ráadásul az a megtiszteltetés ért, hogy Vimeo Staff Picknek…

Közzétette: Katalin Anna Lovrity – 2019. március 8., péntek

“Lassan fejlesztgetek egy új rövidfilmet, ami azért sokkal nehezebb a felnőtt, munkás élet nyűgei mellett, de vannak artist in residency programok, ahol nyugtodt, inspiráló környezetben tudok dolgozni, voltam Franciaországban meg Dániában is pár hónapot. A film címe Citrom és márvány. A kő ismét központi szimbólum lesz a filmben. Egy anya és a lánya kapcsolatás és a szerepeik megváltozását fogja bemutatni ez a film. Az új projektről az instagramomra posztolok néha” – árulta még el nekünk Kata, úgyhogy lehet is bekövetgetni szépen.

Bónusz fun fact: ugyanő a felelős egyébként az idei Kolorádó Fesztivál arculatáért is.